Miért mondja jó pár ember növényre, hogy "ő" meg "neki", amikor a növény nem személy?
Figyelt kérdés
Nekem is vannak növényeim, szeretem és gondozom is azokat, de eszembe sem jutna személyként hivatkozni rá, és ez nekem nagyon fura, hogy egy csomóan meg igen.2020. júl. 17. 09:22
2/8 anonim válasza:
Van, aki a kocsijára is így hivatkozik, mert érzelmileg kötődik hozzá. Szerintem nem fura, inkább megmosolyogtató és érdekes látni, hogy milyen sokat jelent neki
3/8 A kérdező kommentje:
Első, oké, hogy élőlény, de attól még nem ő, hanem az.
2020. júl. 17. 11:51
4/8 Sunshinedoll válasza:
Gondolom azért, amiért más meg az autójára, hajójára, állatkájára utal így. Érzelmi kötődés miatt, vagy valakinek egyszerűen csak ilyen a stílusa.
5/8 anonim válasza:
Vagy az előbbi mellett egyszerűen nem tud róla, hogy van különbség.
6/8 anonim válasza:
tudnak róla, csak megszemélyesítik. mikor emberi jelzőket aggatsz egy állatra, vagy jelen esetben növényre. vehemens állatvédőknél figyelni meg leginkább hogy túlgondolnak dolgokat és fel sem tűnik nekik hogy emberi tulajdonságokkal ruházol fel valamit és úgy kezeled
7/8 anonim válasza:
Ez nem érzelmi kötődés. Berögzült nyelvhelyességi hiba.
8/8 anonim válasza:
Szerintem azért, mert többesszámban használható élettelenre. Meg azért, mert a költők is használták egyes számban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!