Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi számít egy nyelvnél minimum...

Mi számít egy nyelvnél minimumszintnek?

Figyelt kérdés

Ezek közül a fokozatok közül:

Minimumszint

Alapszint

Küszöbszint

Középszint

Haladó

Mesterfok

2020. júl. 13. 13:06
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Minimumszint-minimumszint.
2020. júl. 13. 13:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Kérlek értelmezd a kérdést.Leírni kétszer a szót nem magyarázat.Mi számít annak?Ha pár mondatot tud valaki vagy mekkora tudást kell megütni vele?
2020. júl. 13. 14:00
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mennyit segít ez neked, de ez a táblázat jól elmagyarázza szerintem.

[link]

2020. júl. 13. 14:03
 4/8 anonim ***** válasza:
Társalgási szinten,ha beszélsz egy nyelvet,akkor meg van a minimumszinted.A szakkifejezések meg már egy felsőbb szint.
2020. júl. 13. 14:07
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A1 - Minimumszint

Ezen a szinten a nyelvhasználó képes megérteni és használni hétköznapi alapkifejezéseket, amelyek valamilyen konkrét szituációban jelennek meg. Képes bemutatni magát és másokat, el tudja mondani, hol lakik, kiket ismer. Tud az adott idegen nyelven kommunikálni, amennyiben a beszélgetőtárs lassan, érthetően beszél és segítő szándékú.

2020. júl. 13. 14:31
 6/8 anonim ***** válasza:
75%

Jól írják az előttem írók

A minimumszint gyakorlatilag az amikor elmekegsz valamit a nyelven és tudsz kenyeret kérni a sarki boltban

2020. júl. 13. 18:43
 7/8 A kérdező kommentje:
Elmekegsz valamit és tudsz kenyeret kérni a sarki boltban😂😂😂Igen szerintem is valami ilyesmi lehet,nagyjából megérteti magát,nem totál néma a nyelvből de mélyebb beszélgetésbe nem tud elegyedni szerintem.
2020. júl. 13. 21:27
 8/8 anonim ***** válasza:

Én ott fognám meg a dolgot, hogy a minimumhoz tartozik:

- a jelen idő, de a múlt és a jövő nem

- a kijelentő módú, egyszerű mondatok

- kérdő mondat formálása -erről sokan elfeledkeznek, de nem lehet alapfokon se társalogni, ha nem tudsz kérdést feltenni.

A Lextra kiadónak van Angol szókincs és Német szókincs c. könyve, az pl. a 4000 leggyakoribb szót tartalmazza, és remek kiindulási alap. Témakörönként szedi szét, és minden témakörön belül vannak teljesen alap szavak, meg jó-ha-tudod szavak. Mindegyiknél jelöli is, hogy ez pl. használati gyakoriság szerint a 12. a 4000-ből. Na, ha ebből a leggyakrabban használt párszázat ismeri az ember, az minimum szintnek megteszi.

Több mint 20 éve nem használt középfokú német tudással most haladok át rajta, számolom, mennyit tudok kívülről, kb. 30-35%-át a szavaknak.

2020. júl. 14. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!