Hogy mondanád azt angolul, hogy "klaffog"?
Figyelt kérdés
2020. júl. 9. 11:54
1/8 anonim válasza:
jó kérdés, talán clapping vagy slapping.
2/8 anonim válasza:
A clapping az a tapsolás a slapping meg a csapkodás, vagy pofon adás :D . Szerintem a hangutánzó szavak valamennyire univerzálisak, ha azt mondanád, hogy "cluffing", a szövegkörnyezet alapján én mondjuk megérteném, mondom ezt úgy, hogy a klaffog szót is életemben először olvastam.
3/8 anonim válasza:
5/8 anonim válasza:
Hat ezt is csak Boda Kozsegben, Baranyaban ertenek.😄
Csoszog - shuffle
6/8 anonim válasza:
Hmmm... Még magyarul sem hallottam ezt a szót eddig, úgyhogy elég nehéz lenne így lefordítani angolra, hogy azt sem tudom, mit jelent... :D
7/8 anonim válasza:
"klaffog" – ezt a hangutánzó szót kifejezetten a papucsra szokták mondani, amikor lépésnél a talpadon csattan. Szabolcsban is használják, bár ritkán. Más konkrét igére még nem hallottam. A papucs "lifeg" (lötyög) a lábon, ezért "klaffog".
Én a "clatter"-t használnám rá.
8/8 anonim válasza:
#2 "A clapping az a tapsolás a slapping meg a csapkodás, vagy pofon adás"
+ a slapping egy basszusgitár játéktechnika IS, amikor a húrt a hüvelykujj belső felével ütöd meg, tehát ütögetés, csattogtatás is, plusz ebbe a játéktechnikába bele van értve nem csak az ütés, hanem a tépés is, amikor a mutató vagy a középső ujjal felfelé tépve szintén csattogtatva szólaltatja meg a húrt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!