Melyik keleti nyelvet tanulnád meg legszívesebben?
Talán a héber, mert részben a Biblia nyelve, és keresztényként nekem hasznos lenne megértés szempontjából.
De ezeken kívül inkább valamelyik ókori nyelvet választanám.
Én japánul már tudok.
Nehéz döntés, hogy ezen kívül melyiket tanulnám meg.
A héber engem is azért érdekel, mert a Biblia nyelve (Ószövetség), valamint hallottam már zsidót imádkozni és nagyon tetszett a nyelv. Mondom ezt keresztényként.
A perzsának és arabnak nemcsak a hangzása, hanem az írása is gyönyörű.
A mongol és tibeti az életérzés miatt tetszik, ahogy elképzelem magam a egy himalájai kolostorban vagy pusztai jurtában. Megnyugtató.
A dél-koreaiakkal nagyon együtt tudok érezni. Őket is megpróbálták a szomszédok megszállni, asszimilálni. Illetve jók a sorozataik.
A török nyelv pedig siker élményt ad. Végre egy nyelv, ami valamennyire hasonlít a magyarhoz.
Mindezek ellenére a mandarinon gondolkodok. Lassan nincs olyan ország, ahová még nem települtek kínaiak. Lenne kivel gyakorolni. Sok olyan sorozatuk van, ami érdekel és jó lenne a kínai étteremben nem angolul rendelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!