Honnan ered a "meleg" megnevezés a homoszexuálisakra?
Figyelt kérdés
Előre köszönöm szépen a válaszokat :)2020. jún. 18. 19:31
1/4 anonim válasza:
Maguk találták ki, argó kifejezés.
Régebben üldözték őket, azért kellett ilyen. Több más, hasonló szó is van erre.
2/4 anonim válasza:
Valószínűsíthetőleg mi a német meleg, fülledt szóból vettük át, ami náluk szintén jelent homoszexuálist is, de hogy náluk honnan ered, azt nem tudom.
3/4 Lacás1976 válasza:
Én valahol azt olvastam hogy a melegek már az ókori rómában gyakran fürdőkben (is) ismerkedtek és igy ragadt rájuk (ránk) a meleg elnevezés mert egy fürdőben ugyebár meleg van....
4/4 Alex Fly válasza:
Aki olvasta a "Szép asszonyok egy gazdag házban" c. klasszikus kínai regényt, az emlékezhet arra, hogy a vége felé amikor az asszonyok magukra maradtak, alkalmazták Meleg mestert, aki meg akarta rontani az egyik fiatalembert. Aztán amikor elítélték, hangzott el a következő félmondat: "... nem véletlenül hívják Meleg mestert melegseggűnek..."
Lehet, hogy köze van hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!