Mennyire nehéz a román nyelv? És mennyi idő alatt tudnám megtanulni? Illetve azokat a betűket amiket lejjebb írtam,hogyan kell kifejteni például egy mondatban,vagy csak úgy simán ?😊
Nem annyira nehéz, simán tanulható szerintem, erdélyi vagyok, úgyhogy ismerem a nyelvet.
Az, hogy az ã-t nem tudod megfelelően kiejteni, mindenképpen kialakulna idővel. Ezzel csak sajnos az a baj, hogy valószínű, nincs kivel gyakorolnod a kommunikációt...
Az î az ü betűhöz hasonlítható, a másik kettő meg sima s és c.
Ne add fel, ha tetszik (: Mindenképpen érdemes gyakorolnod, ne szegje semmi a kedved!
1/1:
Köszönöm szépen a válaszodat és a segítségedet is 😊. Van egy ismerősöm aki beszéli a nyelvet és ő tud segíteni csak sajnos nem mindig elérhető . Ezért a kiejtés és a kommunikáció gyakorlását úgy oldom meg,hogy amit tanultam azt le írom és megpróbálom felmondani magamnak . És általában akkor szoktam feladni ,amikor 5-6x-ra sem megy .. sajnos nem vagyok kitartó és hamar feladok mindent 😔.
U.I. a kerdesemhez: 18 éves lány vagyok 😅
1. vagyok.
Ennek örülök, ha tudod gyakorolni (: Ne add fel, adagold magadnak, hogy most “muszáj”.
4. válaszoló
Szerintem a kiejtés az ami igazán könnyű , persze ehhez el kell sajátítani a hangok kiejtését. Mármint egy adott szóban a betűk kiejtését:). Viszont azt én is észre vettem h a videókban eléggé gyorsan beszélnek és számomra sokszor össze folynak a szavak/mondatok 😅.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!