Téged is irritál ha egy szót zárójellel tesznek kétértelművé?
pél
sok(k)
Pofátlan(tan)ítás
Rohan(d)ó élet
Az utolsót eleve perjellel kellene írni, mert tudtommal rohandó élet nincs, tehát úgy kétértelmű, hogy "rohan/dó", viszont ilyet szón belül még nem láttam, szóval csak "rohanó/rohadó"-nak tudom elképzelni.
No, közben rákerestem, látom, létezik, de továbbra is azt mondom, a zárójelnek akkor van értelme, ha azt elhagyva is értelmes szót kapunk. Attól lesz kétértelmű, ahogy írtad is: sok(k) vagy kér(d)és... és nem, nem idegesít, sőt, ötletesnek találom.
Azt a rohanó/rohadó életet talán igy lehetne leirni, ha már mindenképp egy szóba akarjuk sűriteni: roha(n/d)ó. Csak igy meg már úgy néz ki mint egy matematikai képlet, szóval tényleg nem túl szerencsés.
Amúgy én is szoktam néha alkalmazni, egyáltalán nem tartom irritálónak. Kedves Kérdező, téged mi idegesit benne konkrétabban, ha szabad kérdeznem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!