Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik skandináv nyelven...

Melyik skandináv nyelven tanultok, melyiket ajánlanátok (, és miért)?

Figyelt kérdés

Szerintetek melyik skandináv nyelvet a legérdemesebb tanulni, személyes tapasztalatokat is szívesen olvasok, engem elsősorban az izlandi és a norvég nyelv érdekel, ezekről tapasztalatokat is írhattok. (Németül b1-b2 szinten tudok, illetve angolt idén kezdtem tanulni, illetve oroszul is tanulgatok.)

🤗

2020. ápr. 24. 22:30
 1/3 anonim ***** válasza:
84%

Német után a svéd lenne talán a legkönnyebb, de a norvégban is segít.

Egy barátnőm norvégot tanul, nagyon szereti, angolul és németül beszél, nem nehéz neki egyáltalán.

2020. ápr. 24. 23:27
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én norvégul tanulok, mert voltam egyszer Norvégiában, és teljesen beleszerettem az országba, az egyik legszebb hely a világon.

Ha beszélsz németül, esetleg angolul, az segít a skandináv nyelvekben is. Ha egy skandináv nyelvet megtanulsz, a többit is nagyjából érteni fogod. Ilyen szempontból is nagyon jó a norvég. Az izlandi kicsit eltér, azzal nehezebb dolgod lenne, és a többi skandináv nyelv megértésében sem segít olyan sokat. A dánt nem ajánlom, maguk a dánok is alig értik. Állítólag legkönnyebben a svéd.

2020. ápr. 25. 10:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Én angol és német után dánul kezdtem el tanulni. Igaz, hogy a kiejtés borasztóan nehéz, de a szókincs és a nyelvtan nagyon egyszerű a német után. (Igaz, németből C1-es szinten vagyok.) Én ez alapján merem ajánlani a dánt, de bármelyik skandináv nyelvet is választod, érdemes előtte a németre rágyúrni, mert tényleg nagyon megkönnyíti utána a dolgod.
2020. ápr. 27. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!