Melyik skandináv nyelven tanultok, melyiket ajánlanátok (, és miért)?
Szerintetek melyik skandináv nyelvet a legérdemesebb tanulni, személyes tapasztalatokat is szívesen olvasok, engem elsősorban az izlandi és a norvég nyelv érdekel, ezekről tapasztalatokat is írhattok. (Németül b1-b2 szinten tudok, illetve angolt idén kezdtem tanulni, illetve oroszul is tanulgatok.)
🤗
Német után a svéd lenne talán a legkönnyebb, de a norvégban is segít.
Egy barátnőm norvégot tanul, nagyon szereti, angolul és németül beszél, nem nehéz neki egyáltalán.
Én norvégul tanulok, mert voltam egyszer Norvégiában, és teljesen beleszerettem az országba, az egyik legszebb hely a világon.
Ha beszélsz németül, esetleg angolul, az segít a skandináv nyelvekben is. Ha egy skandináv nyelvet megtanulsz, a többit is nagyjából érteni fogod. Ilyen szempontból is nagyon jó a norvég. Az izlandi kicsit eltér, azzal nehezebb dolgod lenne, és a többi skandináv nyelv megértésében sem segít olyan sokat. A dánt nem ajánlom, maguk a dánok is alig értik. Állítólag legkönnyebben a svéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!