Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyire nehéz megtanulni...

Mennyire nehéz megtanulni franciául?

Figyelt kérdés
Eddig angolt és japánt tanultam.15/L
2010. júl. 25. 19:59
 1/5 anonim ***** válasza:
A kiejtés és helyesírás kicsit húzós, de egyébként nincs nehéz nyelv, szorgalommal és kitartással mindent meg lehet tanulni.
2010. júl. 25. 21:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Könnyebben, mint németül. Nagyon sok ismerős dolog van az angolból(mert az ugye félig francia/latin), a helyesírást és a kiejtést meg kell tanulni, meg rendhagyó dolgok...
2010. júl. 25. 21:48
 3/5 anonim ***** válasza:
A francia megtanulásának témáját kétfelé bontanám. Az írott nyelv igen könnyű, kb. az angollal van egy szinten vagy annál is könnyebb. Egyszerű, átlátható nyelvtana van, rendhagyó igéket kell magolgatni (mint minden újlatin nyelvben), de ez az egyetlen nehézség. Másfelől a jó kiejtés nehéz, főleg annak, aki nem alapos. Nagyon sokan már az elején elrontják, amikor nem tanulják meg a különbséget az "ö"-szerű hangok között (3-féle van) és az "o"-k között (kétféle van), nem tanulják meg rendesen a nazálisokat stb., aztán a helyes kiejtésnek még van egy sor szabálya az összefüggő beszéd esetén, amiknek a következetes alkalmazása gyors beszédben sok-sok gyakorlást igények. A hallás utáni szövegértés értelemszerűen szintén olyasmi, ami nem jön meg magától, ha valaki tudja írni és olvasni a nyelvet, hanem sokat kell gyakorolni. Ettől eltekintve nem nevezném nehéz nyelvnek.
2010. júl. 26. 03:40
 4/5 anonim ***** válasza:
77%

akkor én saját tapasztalataim alapján ellentmondanék az előzőeknek.

A kiejtés olyan szempontból könnyű, hogy szabályszerű, nem mint az angolban, ahol ismerned kell a szót általában, hogy tudd, hogy ejtik ki, franciában az írott alakból egyértelmű a kiejtés - valóban, ahhoz hogy nagyon jó legyen a kiejtésed, ahhoz sokat kell gyakorolni, de ez minden nyelvben így van.

A nyelvtan viszont borzalom, rengeteg kivétel, logikátlan, sok fajta egyedi eset.

Szerintem az angol sokkal logikusabb felépítésű nyelv, én alapból eléggé ilyen logikára (és annak hiányára) érzékeny ember vagyok, így franciától elég sokszor hülyét kaptam a tanulása során.

Amíg a nyelvtant magabiztosan megtanulod, az kemény. Nem a legnehezebb, de nem könnyű, angolnál szerintem nehezebb. Utána ha ezek az alapok már megvannak, akkor már könnyebb továbbfejleszteni. Ebben különbözik az angoltól, ami az elején könnyebb, aztán ha már a finomságokra térsz rá, akkor már nehezebb.

Másik kritikus rész a franciáknál a beszéd. Hadarnak, a szavak felét már alapból a kiejtés szerint nem kell kiejteni, a másik felét elharapják, ezért sokszor van olyan, hogy egy kiejtett dolog sok minden lehet, amiket amúgy írásban egészen máshogy írnál le.

Élőnyelvben kisebb segédszavakat nem tesznek ki, ilyenek.

2010. júl. 26. 10:20
 5/5 anonim ***** válasza:
A kiejtes nem nehez. A legnehezebb a nyelvben azt megerteni,ha vki hadarni kezd..borzalom:S
2011. jún. 2. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!