Szkifi vagy szszifi? Hogy ejtjük helyesen ki a sci-fi szót?
Figyelt kérdés
Mindkét verziót hallottam már sajnos. Melyik a jó?2020. márc. 12. 19:10
1/13 anonim válasza:
Száj-fáj ha angolul keresed és fonetikusan irom
4/13 chtt válasza:
Gyerekkoromban (és ifjúkoromban, valamint felnőttkorom jó részében) még szci-fi volt (tudom, piros kéz), s ennek megfelelően sikoltozom is a "k"-s változattól (igen, ha lehetne, sok piros kéz, tudom :D). Igaz, én Cicerót is c-vel mondom, a citromot viszont következetesen kitromnak, csak azért is. :P
XD
5/13 anonim válasza:
Én szzci-finek mondom. Tudom, hogy nem helyes, de majd' mindenki így mondja, ha néha szóba kerül, szóval megszoktam.
6/13 anonim válasza:
- pedig az valószínű "Kikeró" volt, "kirkusz"
7/13 chtt válasza:
" pedig az valószínű "Kikeró" volt, "kirkusz"
Igeeen, egy lelki társ! Hurrááá!!! :D
8/13 anonim válasza:
több helyen "restituált kiejtéssel" tanítják a latint, szerintük így jobban segíti a többi nyelv tanulását,
c->k, "ti"- az sem "ci", hanem "ti", "gratia" itt a végén lehet restituált ejtéssel beszélő hallani:
9/13 anonim válasza:
Ejtsd így: tudományos-fantasztikus. Jól hangzik, mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!