Ezek orosz vagy ukrán mondatok?
Figyelt kérdés
Vannak nálunk ukrán kollégák, az egyiknek a Facebook profiljáról szedtem az alábbiakat. Nem idézetek, ő írta őket.
"Пражский Град. На заднем плане прикольная, но странная британка."
"Всё-таки в холоде есть своя прелесть. Начинаешь ценить тепло, по настоящему."
Több posztját is néztem, a Google fordító és minden egyéb nyelvfelismerő orosz nyelvnek titulálja ezeket a mondatokat. Ukránról magyarra is lefordítja, de valamelyiket mondatot már nem.
Hogy is van ez?
2020. jan. 21. 10:23
1/9 anonim 

válasza:

Úgy tudom az ukránban nincs pl. ё betű.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszi, pedig én azt hittem hogy mindegyik kolléga ukránul beszél, de ezek szerint nem.
Megnéztem több kolléga profilját is, nekik viszont már ukrán nyelvet ad ki a felismerő, viszont ezzel az orosz személlyel gond nélkül kommunikálnak.
2020. jan. 21. 10:34
4/9 hollófernyiges 

válasza:

Eléggé általános a kétnyelvűség, gyakorlatilag minden ukrán tud valamennyire oroszul.
5/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm
2020. jan. 21. 10:50
6/9 anonim 

válasza:

Valóban, nagyon sok ukrán ember tud oroszul. Sőt, ehhez hozzátenném, hogy egy jelentős részüknek, az ukrán állampolgárok kb. 15-20 %-ának egyenesen az orosz az anyanyelve. Emiatt (is) van a balhé jelenleg Kelet-Ukrajnában, mert ezek az orosz anyanyelvű ukránok (állítólag) el voltak nyomva folyamatosan, és ezért Oroszország most beavatkozott, fegyveresen az ő érdekükben.
7/9 anonim 

válasza:

Maguk az ukránok jó része is ahhoz van szokva, hogy oroszul beszél. Ez mondjuk elég általános jelenség Szovjetunió-szerte. "Tud valamennyire" Ha nem tud, is tud, nehéz lenne nem megérteni egy olyan nyelvet, ami szinte ugyanaz. Pláne, hogy X évtized alatt épp eleget hallják egymást meg a különbségeket, ha nem akarják is.
8/9 mustafa33 

válasza:

Ez orosz. De hogy általában a felismerés komplikáltabb legyen ott van még a szurzsik nyelv. Ami áttmenet a kettő között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!