Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ez a mondat helyes lenne a...

Ez a mondat helyes lenne a "possibly" nélkül is?

Figyelt kérdés
At some point common sense descended and someone at the firm understood that no individual could possibly owe or pay a sum higher than France’s annual gross
2020. jan. 4. 16:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
48%

#10, ha te vagy a #7 valaszolo, akkor azt irtad, hogy lehetseges.

Itt a possibly-vel a forditas talan: egy egyennek egyszeruen lehetetlenseg lenne annyival tartozni vagy visszafizetni annyit, mint...

2020. jan. 5. 11:25
 12/15 rmf730 ***** válasza:
48%
Féltételezhetően lehetetlen....
2020. jan. 6. 11:35
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a #4-es írta: a possibly itt csak nyomatékosítja a kijelentést. Nem feltéltlenül kell a mondatba, és nem feltétlenül kell a magyar fordításban megjelennie.

Pl:

"You couldn't possibly pay me enough to wear that dress" - 'Nem tudnál te nekem annyit fizetni, hogy felvegyem azt a ruhát'.

Ha ezt magyarul nyomatékosítani szeretnénk, én egy "Soha"-t szúrnék be az elejére, nem pedig a lehetségességet domborítanám ki.

2020. jan. 6. 12:22
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

11.

Tízes vagyok. Ott van, hogy "NO individual". Magyarul senki. Tehát a possibly nélkül is lehetetlenséget fejez ki a mondat. A "no individual could" alapból is azt jelenti, hogy senki sem tudna, nem kell a possibly.

2020. jan. 6. 18:45
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Helyes lenne, nem tudom, a jó válaszok miért vannak lepontozva.

Egy ponton a józan ész győzedelmeskedett, és valaki a cégnél megértette, hogy egyszerűen senki se tudna annyi pénzzel tartozni, se annyi pénzt kifizetni, mint Franciaország éves bevétele.

2020. jan. 9. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!