Mit jelent: "puhos" vagy "pohos"? Ezek a szavak ugyanarra vonatkoznak? Szleng?
Puhos:
kövér, pocakos, _potrohos_
(leggyakrabban) férfi jelzője, negatív felhanggal.
és még pl.: dagi, duci, bálna, hurka, husimusi, kalácsbélü, segges, töltött galamb, tömör gyönyör
Pohos: fentebbieken kivül:
öblös, zömök
nem szleng, a poh hasat jelent
8.
Fogyatékosnak próbálsz beállítani másokat.
Valójában neked van egy kényszered arra vonatkozóan, hogy így állj másokhoz. Ez megmutatta, hogy magadat többre akarod tartani másoknál. Ez pedig azt jelenti, hogy kevesebbnek érzed magadat és úgy próbálsz kompenzálni, hogy másokat osztani akarsz.
Ez éppen azt mutatja, hogy neked vannak hiányosságaid. Nevezheted fogyatékosságnak is, ha ezt érezted megfelelőnek másra. Láthatóan magadból indultál ki.
A pohos pocakost jelent, tájnyelvileg puhos-nak is ismerik. Nem szleg, hanem tájnyelv.
Ha a google-től kiütéseket és látható idegrohamot kapsz, keress rá a hazai versenyzőkre: pl. Magyar Szinonímaszótár. Nekem a könyvespolcomon van, de bizonyára akad már netes verziója is. Boldog Új Esztendőt!
9. Az, hogy függő, tény.
Az, hogy minek nevez másokat, az az ő dolga.
Attól még a hozzászólásából árad a lekezelő magatartás.
Ha más nem szól neki, azért is lehet, mert megkímélik magukat a további reagálásaitól. Ők is jól teszik, ezt pedig én tettem jól. Talán rájön, hogy függő - mint tudjuk, az első lépés a belátás, de ő még a tagadás fázisban van.
13. Nem szokásom "idegrohamot kapni".
A google az csak google.
A lekezelően viselkedő hozzászólónak fejeztem ki vele egyet nem értésemet.
Ettől ő meg maradhat google-függő, google-fanatikus, lekezelő magatartású, de hátha észbe kap.
9. Tévedtél. Nem neveztem ADDIG függőnek, hanem kérdeztem. Vedd észre a különbséget.
Persze, akik első nekifutásra nem észlelik ezeket a különbségeket, nekik nehéz lehet az ilyen árnyalatokat felfogniuk.
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..
Gyakori-nak is van keresoje
amugy az hogy "videki", "tajnyelvi" nem sokat jelent ha mara mar mindenutt hasznalt, es nincs meg az eredete, vagy olyan helye ahol legtobbet leginkabb hasznaljak
vagy tudja valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!