Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy nyilvánítsak részvétet...

Hogy nyilvánítsak részvétet olaszul egy volt kollegámnak?

Figyelt kérdés

Van egy volt kollegám, akivel angolul szoktunk néha írni egymásnak. Én ma írtam neki karácsonyi üdvözletet, és a válaszában olaszul írt vissza, hogy neki ez nagyon szomorú karácsony lesz, mert 3 hete halt meg az édesanyja.

Olaszul szeretnék neki én is visszaírni, de nem bíznám az automata fordítokra.

Mit szoktak ilyenkor írni az olaszok? Hogyan nyilvánítsak részvétet neki olaszul? Tudnátok ebben segíteni?

2019. dec. 20. 15:17
 1/2 anonim ***** válasza:
75%
Angolul írj neki. Felesleges erőltetni az olaszt, ha nem tudsz. Egyrészt nem tudod megítélni, jó-e a kifejezés, amit küldesz neki, másrészt ha látja, hogy olaszul írtál, azt hiszi, nyugodtan válaszolhat olaszul, te meg egy büdös szót sem fogsz érteni az újabb leveléből.
2019. dec. 20. 15:37
 2/2 A kérdező kommentje:

8 évig voltunk kollegák, ismer, tudja jól, hogy csak gagyogok pár szót olaszul.

Úgy érzem, hogy olaszul kellene írjak most neki, a saját anyanyelvén. Ebben kérek segítséget tőletek.

2019. dec. 20. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!