Félcigányokra milyen kifejezést szoktak használni?
Figyelt kérdés
Akinek egyik felmenője fekete, másik fehér, az pl. mulatt, vagy akinek egyik felmenője indián, másik felmenője fehér,az mesztic, stb.2019. dec. 13. 23:18
5/7 anonim válasza:
Alapvetően azt mondják rá magyarul hogy cigány és/vagy hogy romungro ami magyar cigányt jelent,de elég sok egyéb elnevezés is lehet,tudom mivel én is félcigány vagyok,de bevallom engem szinte sért ebben a formában ez a kifejezés,mert az én teljesen őszinte véleményem szerint ez felvethet több kérdést is,például hogyha valaki FÉLcigány,akkor mi a másik fele,hiszen bennem is a magyar és a cigány mellett van kun,zsidó,szerb,román és szlovák és ez így ha számolod 7 nép és köztük van egy már kihalt történelmi nép a kun is,bár azt aláírom,hogy rajtam kívül is több ezren ha csak nem több százezren vannak akiknek az ősei között szintén vannak kunok.
6/7 anonim válasza:
Kapuccsinó, tejeskávé, én ezeket hallottam.
7/7 A kérdező kommentje:
2-es, köszönöm.
5-ös, én kérek elnézést, mert bennem is van tutira cigány és zsidó is, dédiktől tutira.
2019. dec. 15. 18:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!