Sokan miért dicsőítik annyira az angol és a német nyelvet, amikor sok helyet semmit se ér?
Nem hiszem, hogy bárki dicsőíti ezeket. Csak hát minden komolyabb szakmában alap tudni angolul, mert a legjobb tudományos szakfolyóiratok angolul vannak (ezen kívül van néhány vezető szaklap németül, és még egy nagyon kevés franciául, illetve oroszul).
Az angol nyelv hivatalos kb. 60 országban, ezek összesített GDP-je 20 billió dollár fölött van, és a művelt emberek a többi országban is rendszerint tudnak angolul. A német kevésbé elterjedt, csak 5 országban hivatalos és még 2-ben elterjedt, összes GDP-je 4 milliárd dollár, ezzel a francia és japán mellett az egyik legerősebb nyelv a világon.
Csak, mert nekem se nagyon kellene az angol és az angollal cseszik el a más nyelvekre szánt időm.
Ja és valaki írta, hogy az angol könnyű. Szerintem meg nem, mert akkor elterjedtebb lenne és én is simán megtanultam volna minimum alapfokon 6 év alatt.
Mi akarsz lenni?
A legtöbb szakmában az angol elengedhetetlen. Biztos a tanárban van a hiba, hogy nem csinál kedvet hozzá.
ma 10:06
Az angollal az a helyzet, hogy semmiképpen sem időelcseszés angolul tanulni. Pl. ha más kultúrák érdekelnek, ahhoz is mindig tudnod kell angolul. Pl. ha teljesen fanatikusan érdeklődsz mondjuk a tibeti, hindi vagy kínai civilizáció iránt, akkor is angolul fogsz hozzájutni minden fontosabb, témába vágó szöveghez, vagyis a tibeti/hindi/kínai mellett még akkor is érdemes tudni angolul. Nem tudok olyan szakmát mondani, ahol ne lenne érdemes tudni angolul. Vegyiparban a németek is nagyon nyomulnak, fegyvergyártásban, repülőtechnikában, olajbányászatban stb. az oroszok, orvostudományban és gépiparban a franciák - de angolul egy vegyésznek, orvosnak, közlekedésmérnöknek is érdemes tudnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!