Tényleg mindenki ekkora nyelvzseni?
Nézzük meg e videó alatt a kommenteket, ahol elvileg leírják milyen nyelveken tudnak:
https://www.youtube.com/watch?v=NcgiI4z7buw
Nézzük meg egy tipikus GYIK kérdést is:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek_..
Azt még megfigyeltem, hogy társkeresőkön legtöbb embernek be van írva legalább 3 vagy 5 nyelv...
Mi a fene van akkor? Miért áll Magyarország a legrosszabb helyen a nyelvtudás tekintetében, ha mindenki ennyi nyelven tud?
Mi a francért mondják azt emberek, hogy tudnak x nyelven, amikor csak egy alaptudásról (A1-es szintről) van szó, amivel aztán nem sokra megy az illető?
Az, hogy egy ember elmondhassa magáról, hogy beszél egy nyelvet, legalább B2-es szinttől engedném meg neki, azalatt pedig kiröhögném. (Tudom azt is, hogy a ezek a szintek nem feltétlenül tükrözik a nyelv alkalmazását az életben).
Tudjátok mi dühített fel leginkább, amikor a videó alatti kommenteket olvastam? Ezek még magyarul sem tudnak helyesen írni!
Mi a véleményetek erről?
Magyarországra vonatkozóan csak ezek az adatok elérhetőek:
Viszont itt nincs szint szerint csoportosítva
Viszont ezek a statisztikák a sikeres és sikertelen nyelvvizsga adatait egyformán magukba foglalják.
nyilván egy gyikes kérdés nem ad valós képet. egy analfabéta nem fog választ írni arra a kérdésre, hogy "ki tud olvasni?", így egy "ki hány nyelvet beszél?" típusú kérdésre se fogsz sok választ kapni olyan emberektől, akik csak az anyanyelvüket beszélik. ez a kérdés azokat a válaszolókat vonzza, akik érdemben tudnak hozzászólni, és így azt az illúziót kapjuk, hogy az ország 90%-a 3 nyelvet beszél folyékonyan. ami ugye nem igaz.
én amúgy 2-t beszélek anyanyelvi szinten, egyet pedig tanulgatok (párom családja miatt)
A statisztikából arra lehet következtetni angol esetén , hogy pl:
30 év x 50 000 sikeres vizsga (levontam a felsőfokot ismétkődés kizárás miatt.)
1.500.000 ember lenne
ebből le kéne vonni, aki kiment, stb..
Akkor mondjuk 1.100.000 ember él hazánkban, aki 30 évnél nem régebbi vizsgával rendelkezik angolból és akkor ezt a lakosságra ki lehet vetíteni.
És akkor ezt még össze lehet vetni azzal, hogy kik állítják magukról, hogy tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!