Hogyan kell helyesen kiejteni: "gmail"?
Azt kétlem. Plusz az előbb meghallgattattam 2 emberrel a videóhoz tartozó hangot, nem mondtam meg azt, hogy mit hallanak, csak kértem, hogy hallgassák. Egyikük azt mondta, hogy azt hallja: csímea, másikuk csímél, a cs mindhárom esetben egyezett...
Tehát nem csak én hallottam úgy.
"mivel az angolban a G-t mindig dzsí-nek ejtik, ha azzal kezdődik a szó" -- get, great, garden, gold, glad etc. :D
Nekem egyébként gémél, akár helyes, akár nem (eddig mindenki megértette), annyira, hogy angolos létemre meg sem értettem, amikor először hallottam dzsímélnek, itthon egyszerűen nem áll rá a fülem, a csuda sem tudja miért.
Itt pl az első kb 18.
Szerintem a gmail az a Google mailt jelenti, tehát a Google rövidítése: g, de amiatt, mert ez IT téma, az egyszerűségre törekedtek, ezért nem pl G-mail vagy G-mail, vagy g mail, mert itt nem használnak nagy kezdőbetűs vagy kötőjelet vagy szóközt. A legegyszerűbb forma tehát a gmail, de vélhetően ebből ered: G-mail, innen lehet a "dzsí" kiejtés, hiszen az önmagában álló g-t így ejtenénk angolul
Olvastad az előző hozzászólást?
Nézd meg a dictzone linken szereplő szavakat, ha szeretnéd megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!