A matematika pí (3,14) értékének görög szimbóluma megfeleltethető-e valamelyik kínai írásjelnek külsőleg?
Figyelt kérdés
Tehát nem a jelentésében, azt nyilván ki tudják fejezni valahogyan. Van-e olyan kínai írásjel (és mit jelent), ami pont úgy néz ki, mint a pí görög betűje ?2019. okt. 11. 22:39
1/4 Csicsky válasza:
Megnyitsz egy Word dokumentumot, majd: Beszúrás – Szimbólumok – További szimbólumok – Arial Unicode MS. Itt aztán végigmész az ázsiai írásjeleken és ezeket találod: 兀, 几.
Megnyitod a Google fordítót, beállítod hogy: Nyelvfelismerés és bemásolod a jeleket. A nyelvfelismerő kínainak fogja azonosítani őket.
Megpróbáltam őket különböző fordítókkal lefordítani és egy kis ügyeskedés után ezeket kaptam az egyes jelek fordításaként:
几 – Jǐ – néhány, kevés,
兀 – Wù – (égigérő, toronymagas, meredező)
2/4 anonim válasza:
Ezt én se tudtam mostanig.Köszönöm.
3/4 A kérdező kommentje:
Újfent csak megköszönni tudom, kedves Csicsky ! Szuper !!
;)
2019. okt. 12. 18:09
4/4 Tom Benko válasza:
A google telefonos fordítója tud szövegfelismerést. Leírsz egy π-t, beolvastatod a GT-vel, és kínaira állítod a nyelvet. Hátha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!