Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan használták régen a...

Hogyan használták régen a magyarban a folyamatos jelen igeidőt? Jól tudom, hogy volt ilyen?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam a valával felyezték ki.

2019. szept. 22. 20:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
53%

Sztrogoff:

Speciel ezen a linken sem szerepel folyamatos jelenről egy szó sem, te írtál be valamit valahonnan. De azért szép próbálkozás volt.

2019. szept. 23. 21:48
 12/15 anonim ***** válasza:
75%

"De azért szép próbálkozás volt."

Te agyament, hát nem tudsz olvasni? Bánhidire mutat a link, hogy ki volt, nem a folyamatos jelenre. :D Eszem ágában sincs bizonygatni, aki ide ír, az majd feleleveníti, mit olvasott tőle. Elvégre már csak nem úgy jön ide valaki hülyeséget beszélni, hogy nem is tud semmit a témáról, a szakrodalomról, mint te...

De segítek, a linken felsorolt

A magyar összetett igealakok jelentéstörténete. (Nyelvtudományi Értesítő, 1957)

ebben van.

Felraknám én egy képmegosztóra, akkor jönne az, hogy de ezen a fél oldalon nem látszik a fejezetcím, stb. :D Én tudom, mit írt, Kérdező meg elhisz nekem (bár akár pdfben át is küldhetném neki), te meg balfácán vagy.

2019. szept. 23. 22:04
 13/15 anonim ***** válasza:
53%

Gratulálok a stílusodhoz, szüleid büszkék lehetnek a nevelésedre.

Kérdező, tőled pedig én kérek elnézést, amiért szétoffolódott a kérdésed.

2019. szept. 23. 22:17
 14/15 A kérdező kommentje:

5,6,7,9,10

Köszönöm az infót. Abban biztos voltam, hogy több igeidő volt a magyarban régen, mint ma, csak nem tudtam, hogy pontosan hogyan működött ez. Az angolt nézve jutott eszembe, hogy a magyarban is lehettek ilyenek. Kár, hogy ezek kivesztek a nyelvből.

2019. szept. 23. 22:18
 15/15 A kérdező kommentje:
13. Mindnen válasszal többet tud az ember, ha másról nem, legfeljebb a kontextusról :D .
2019. szept. 23. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!