Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Nyelvtanulók! Ti éreztetek...

Nyelvtanulók! Ti éreztetek már így?

Figyelt kérdés
7 éve tanulok angolul. Ebből 6 évig csak az alapokkal foglalkoztam.(Suli) Most komolyabban nekifeküdtem tanár segítségével, de úgy érzem magam mint aki elveszett. Szókincsem kb 6000 szóból áll.(ebbe benne vannak azok a szavak is amiket felismerés szintjén tudok) Viszont a beszédem pocsék. A fontosabb igeidők, szabályok megvannak. De úgy érzem minnél többet tudok nagyjából, annál kevesebbet biztosra. Szerintem kezdek pánikolni, mert beszédkor már az sem jut eszembe, hogy magyarul mit is mondanék. Mikor beszélni kéne angolul már elkezdek ideges lenni, össze vissza dadogok. Otthon viszont átgondolva szép mondatokat tudok összerakni. Hogy lehetne ezt fejleszteni?
2019. aug. 16. 08:18
 1/8 anonim ***** válasza:
62%
A nekifekődtem mit takar pontosan? Olvasol, magolsz, vagy filmet nézel, esetleg beszélsz valakivel rendszeresen? A Tanárt milyen gyakran látogatod?
2019. aug. 16. 08:55
 2/8 anonim ***** válasza:
41%
*nekifeküdtem
2019. aug. 16. 08:57
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Én is csak suliban tanultam annó, aztan egyetem végen fél évet jártam magántanárhoz és elsőre meglett a nyelvvizsga. Annyi a titka, hogy nagyon sok cikket leforditottam, a szavakat megtajultam belőle, de nem bemagoltam, hanem mindegyikkel alkottam mondatokat, sok filmet néztem, es3 nem úgy beszéltem magyarrol angolra forditva, hanem angolul mondtam ami eszembe jutott
2019. aug. 16. 11:01
 4/8 anonim válasza:
62%
Nekem nem volt ilyen gondom, online jatekban(wow) kezdetben tort angollal irkaltunk egymasnak, majd szepen megtanultam angolul. Az angol beszelgetes klantarsakkal majdnem minden napos.
2019. aug. 16. 11:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy itthon az angol oktatás még mindig nem kellően beszédcentrikus.

Ne izgulj, akkor is megértik, ha nem stimmel nyelvtanilag. Gondolj bele, neked is mond 1-2 szót egy külföldi mindenféle körítés nélkül, és mégis sejted mit akar.

2019. aug. 16. 12:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Sajnos én is így vagyok. 10 évig tanultam angolt és még most is ott tartok hogy ha meg kell szólalnom akkor minden tudásom elszáll. Felirat nélkül nézek filmeket tökéletesen megértem az amerikai és a brit angolt is, de ha nekem kell fogalmaznom, pláne szóban akkor végem van.
2019. aug. 16. 12:37
 7/8 Vree ***** válasza:
Önbizalom kérdése. Bizz a saját tudásodban. És hogy jogosan bizz benne, olvass el annyi minta-társalgást, tankönyvekből társagási alapok, udarias formulák mindegyikben vannak, de vannak erre célzott monkafüzetek is), szórakoztató médiából, amennyit tudsz.
2019. aug. 16. 13:42
 8/8 anonim ***** válasza:
#Igen, de nyelvvizsgán a nyelvhelyességet is nézik.
2019. aug. 16. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!