Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti éreztétek már, hogy Isten...

Ti éreztétek már, hogy Isten vigyáz rátok?

Figyelt kérdés

Talán 4 éves lehettem mikor felborultunk egy kvaddal (egy temető mellett) és semmi bajom nemlett. A cipőm jól rajtam volt, mégis berepültek a temetőbe, mintha valakinek szüksége lett volna rá pont tőlem.

De mikor pörögtem éreztem, hogy valaki vigyáz rám, de nem apukám.

Azóta sajnos nemnagyon érzem ezt az Isteni jelenlétet, pedig tudom, hogy velem van, csak nem veszem észre, de nemis biztos, hogy megérdemlem a segítségét

Tudnátok segíteni, hogy újra kapcsolatba legyek vele?

2019. márc. 21. 18:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
18%
Melyik? Odin? Még nem, sajnos. :( Majd ma könyörgöm hozzá!
2019. márc. 21. 18:15
 2/11 anonim ***** válasza:
33%
Nem. De olyan már volt, hogy bizonyos dolgokba belemagyaráztam Istent.
2019. márc. 21. 18:25
 3/11 anonim ***** válasza:
61%

Velem igen. Minden nap. Nem baleseteknél, de mindig ott van velem rosszban, jóban. Nemrég 16 órát dolgoztam munkahelyemen, túlóráztam. Fizikai munka, raktáros vagyok. Éhes voltam és fáradt. Az utolsó pár órában az összeesés határán voltam, pedig 27 éves férfi vagyok, nem egy 50 kilós lány. Szó szerint szürkült a világ a szemem előtt. Végül hazaértem, nem ez a lényeg.

Aztán megint jött egy ilyen dupla műszak. Reggel 4kor amikor felkeltem elmélyültem egy imában. Istent kértem, hogy adjon erőt, legyen velem, és kísérjen végig egész napon keresztül. Sokkal jobban éreztem magam. A közérzetem is jobb volt, nem akartam kinyírni magam a nap felénél. Kedves voltam az emberekkel, és energikus. Kérdezték is, hogy hogyan bírom ilyen jól :)

Ez persze csak egy példa, most arra akartam rámutatni, hogy Isten vigyázó keze bizony ott van, ha elfogadod. Csak nyúlj érte, és megkapod a segítséget.

Imádkozz, adj hálát, és kérd, hogy veled legyen. Egy valamit kérj, és ígérj meg: Kérd, hogy ne hagyjon el bármi is lesz, és ígérd meg, hogy te sem hagyod el Őt bármi lesz!

2019. márc. 21. 18:49
 4/11 A kérdező kommentje:

Kószönöm szépen az eddigi válaszaitokat!

A legutolsó válaszadótól kérdezném, hogy hogy érte el ezt az állandó Isteni figyelmet, mert én lefekvés előtt imádkozom, Miatyánkkal, de nem látom hatását, bár biztos van..

2019. márc. 21. 19:07
 5/11 anonim ***** válasza:

Igen, nem vagyok katolikus, de tudom hogy az ima még náluk sem az, hogy ledarálod a Miatyánkot.

Mond el az imádat, de utána kérd meg Istent a saját szavaiddal, saját gondolataiddal arra, amit kívánsz.

Nem vagyok pap vagy lelkész, szóval ez csak egy tanács. Amikor én amikor imádkozom, átadom magam az imának, a Szentléleknek. Köszönetet és hálát mondok, majd kérek. Szeretteimre, és persze magamra. Valahogy így legyen egy ima szerintem. Ne kapkodd el, ne legyen elcsépelt, berögzött versmondás.

Legalábbis én is ezt tanultam a gyülekezetben, te is menj és tanulj imádkozni a te gyülekezetedben, olyan emberektől, akik segítenek közelebb az Istenhez téged.

2019. márc. 21. 19:43
 6/11 anonim ***** válasza:
34%
A semmi elég nehézkesen tudna bárkire is vigyázni.
2019. márc. 21. 21:20
 7/11 anonim ***** válasza:
16%
nem, de egyszer képzetem magam bogárnak mikor kábóztam. (hasonló kategória, nem tudom számít-e)
2019. márc. 21. 21:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, Istennel akkor is kapcsolatba tudsz lépni, ha nem érzed, hogy veled van. Gondolj arra, hogy úgy is veled lehet, ha azt te nem érzed!
2019. márc. 22. 07:22
 9/11 anonim ***** válasza:
76%

Ezt úgy képzeljétek el, mint a mátrixot. A túlvilág az ahol nincs tér, idő egy másik dimenzió. Ott minden elérhető, nincsenek korlátok, minden mindennel összeköttetésben van.

Tehát isten folyamatosan bennünk él, összeköttetésben van velünk és amit cselekszünk, és ami megértés van bennünk. Az folyamatosan hatással van az egész világra. Isten boldogsággal ösztönöz minket, ha helyes életúton járunk. És bánattal, ha letértünk az útról. Valamint erőt ad, ha helyesek a céljaink.

2019. márc. 22. 08:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem. De olyat már igen, hogy direkt szivat, és közben jót röhög rajta.
2019. márc. 22. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!