Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért nem akarnak az emberek...

Miért nem akarnak az emberek nyelvet tanulni?

Figyelt kérdés
Vegyül példának a közép-kelet európaiakat akik elmennek dolgozni Nyugatra, de nem szándékoznak megtanulni az ország nyelvén ahová ki mentek dolgozni. Vagy ott vannak akik a muszlim illegális bevándorlók... izé... úgy értem menekültek akik ott is akarnak maradni, de még így sem szándékoznak megtanulni az adott ország nyelvén. Egyébként Magyarország az EU-ban a legrosszabbak között van ezen a téren, a magyar ember sem akar nyelveket tanulni. Miért?

2019. aug. 12. 11:30
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
Én magyarként kijöttem Németországba és megtanultam az ország nyelvét. Akárcsak az összes sorstársam, akit ismerek. Nyílván van kivétel is, de azok előbb-utóbb hazamennek, mert jogosan nem tűrik meg őket normális munkahelyen. Ami pedig a retegett muszlim bevándorlókat illeti, van felénk jópár család és az ég világon semmi baj nincs velük. Nyelveket is beszélnek, többet, mint egy átlag magyar. Ahhoz képest, hogy az M1 szerint képzetlen, primitív népség, én még olyannal nem találkoztam itt, amelyiknek ne lenne diplomája.
2019. aug. 12. 11:58
 2/5 anonim ***** válasza:
62%
I don't no why.
2019. aug. 12. 12:02
 3/5 anonim ***** válasza:
86%
Mert nem csak értelmes emberek mennek nyugatra, hanem mindenfajta ember.
2019. aug. 12. 12:23
 4/5 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem:

Az emberek itthon rövidtávon gondolkoznak, az a biztos ami most van, részben, mert nincs sok pénzük másrészt a bizonytalanság miatt. Ennek a sokszor az a következménye, hogy nem fektetnek be. Mivel a tanulás is egyfajta befektetés, amihez kell idő és energia.

A tanuláshoz és a másodálláshoz is kell idő és energia, de míg a tanulás elveszi és nem térül meg hamar, addig a plusz munka hamar megtérül.

De biztos sok oka lehet, inkább egyfajta nézőpontra szerettem volna

rávilágítani.

A külföld kicsit más, de nyilván, ha a munkahelyek megkövetelnék a nyelvet, akkor nem mennének ezekbe az országokba azok, akik dolgozni akarnak, illetve a segélyhez ha nem kell beszélni a nyelvet, akkor miért tanulják meg?

2019. aug. 12. 13:39
 5/5 anonim ***** válasza:
75%
Sok ember lusta, és a saját nyelvét isteníti, neki minek is kellene bárkihez alkalmazkodnia. Ezért :(
2019. aug. 13. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!