Szerintetek a brit vagy az amerikai akcentus szebb/hangzik jobban?
Az amerikai nyelvjárás?! Pff a britnek vagy 100 van a legkülönbözőbb formában, szemben az amerikai 4-5-tel.
Nekem is amerikai.
Szerintem az amerikai jobban hangzik.
Nem mindenki redneckes, inkabb csak a deli allamokban, de a southern a legjobb :D
Van olyan is akinek olyan eros akcentusa van amerikai letere hogy masik amerikai aki nem szokott hozza ahhoz az akcentushoz alig erti meg mit mond.
A britet van amikor nehezen ertem meg, nagyon kell koncentralom mert nem vagyok hozzaszokva de ott is van rengeteg fele akcentus.
Fuuu az a baj h en mindkettohoz hozza vagyok szokva mert anya amerikai suilba dolgozik es szoktam jarni oda taborozni so ott az amerikait hallom a magyarokanl
Egyebkent vilageletemben brittet tanultam bar volt egy par szo amit amerikai angolul tanitottak meg leirni (pl favorite-favourite)
Meg a. angolul ugye az “apartment” a lakas es b. angolul a “flat” szoval ez is kulonbozik;)
#1 írta, hogy az amerikai sok mindent elharap. Hát, nem tudom, ő mire gondolt, de nekem csupa olyan pélad jut eszembe, ahol a brit spórolja el a hangokat:
murder - Am: mördör, Br: mődá
secretary - Am: szekröteri, Br: szekötri
butter - Am: badör, Br: bá'á
+1, amikor a brit beszúr egy olyan kötő r hangot, aminek semmi létjogosultsága nics az adott szóban:
drawing - Am: dróing, Br: dróring
Az amerikai kiejtést sokkal jobban tükrözi a helyesírás, ezért nyelvtanulóként könnyebb azt elsajátítani.
11. válaszadó.Nem tudom miből gondolod az Amcsi 4-5 nyelvjárást, már csak azért is, mert kb minden államban máshogy beszélnek kis túlzással.Nagy Britanniában is van sok nyelvjárás, de méretéből adódóan nincs 100.Még 20 sem.Ellenben Amerikában bőven van 20.Lehet tapasztalatnak próbálod feltüntetni az irományt, de sajnos nem fedi a valóságot.
És a válasz:Ha választani kéne....Ki mihez szokott, mit hallott először.Nekem mindegy, csak értsem amit mond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!