Itthon megtanulhatom így az angol kiejtést?
Sziasztok!
Hogyan tudnám megtanulni itthon az angol kiejtést úgy hogy amerikai angolnak tűnjön a beszédem??? Vagy pl. szórakozóhelyeken ismerkedjek angol anyanyelvűekkel például? (általános óta tanulom az angolt, most szeretnék egyetem mellett felsőfokú nyelvvizsgát tenni és szeretnék amerikai kiejtéssel elmenni a szóbelire..)
Köszönöm a válaszokat!
Létezik olyan hogy valakinek felismerhetetlenül tökéletes a kiejtése, mintha amerikai vagy brit lenne. Attól függ melyik. DE ahhoz nyelvérzék SZÜKSÉGES.
Akinek nincs, sose fogja úgy kiejteni ahogy egy amerikai vagy brit.
De a legjobb taktika, ha angolul nézel filmeket, és utánzod a kiejtést.
Köszi a válaszokat!
Szerencsére jó nyelvérzékem van azzal nincs gond...illetve a CNN, BBC és az angol filmeket is megértem teljesen, csak kiejtésnél néha utólag jövök rá, hogy elég rosszul ejtettem ki...illetve nemtudom, így a filmekből nemigazán hiszem,hogy rámragadna az amerikai kiejtés, vagy nincs jobb mód? (nyilván perfekt sosem leszek, DE! az lenne a cél, hogy mondjuk egy középszinten beszélő kolléga ha meghallja az angolom akkor gondolkozzon el rajta, h milyen akcentus, ne az ugorjon be egyből, hogy húú ez nagyon magyar akcentussal van mondva, hanem tényleg szépen legyenek kiejtve a szavak....:)
keress ilyen külföldi Skype társat magadnak :)
És beszélgessetek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!