Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Itthon megtanulhatom így az...

Itthon megtanulhatom így az angol kiejtést?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hogyan tudnám megtanulni itthon az angol kiejtést úgy hogy amerikai angolnak tűnjön a beszédem??? Vagy pl. szórakozóhelyeken ismerkedjek angol anyanyelvűekkel például? (általános óta tanulom az angolt, most szeretnék egyetem mellett felsőfokú nyelvvizsgát tenni és szeretnék amerikai kiejtéssel elmenni a szóbelire..)

Köszönöm a válaszokat!

2016. okt. 4. 20:33
 1/4 anonim válasza:

Létezik olyan hogy valakinek felismerhetetlenül tökéletes a kiejtése, mintha amerikai vagy brit lenne. Attól függ melyik. DE ahhoz nyelvérzék SZÜKSÉGES.

Akinek nincs, sose fogja úgy kiejteni ahogy egy amerikai vagy brit.

De a legjobb taktika, ha angolul nézel filmeket, és utánzod a kiejtést.

2016. okt. 4. 22:09
 2/4 anonim ***** válasza:
28%
Hát, bocs, felsőfokú nyelvvizsgához tán inkább nem filmeket kéne néznie, hanem mondjuk a CNN-t.
2016. okt. 4. 22:20
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Szerencsére jó nyelvérzékem van azzal nincs gond...illetve a CNN, BBC és az angol filmeket is megértem teljesen, csak kiejtésnél néha utólag jövök rá, hogy elég rosszul ejtettem ki...illetve nemtudom, így a filmekből nemigazán hiszem,hogy rámragadna az amerikai kiejtés, vagy nincs jobb mód? (nyilván perfekt sosem leszek, DE! az lenne a cél, hogy mondjuk egy középszinten beszélő kolléga ha meghallja az angolom akkor gondolkozzon el rajta, h milyen akcentus, ne az ugorjon be egyből, hogy húú ez nagyon magyar akcentussal van mondva, hanem tényleg szépen legyenek kiejtve a szavak....:)

2016. okt. 5. 19:15
 4/4 anonim válasza:

keress ilyen külföldi Skype társat magadnak :)

És beszélgessetek :)

2016. okt. 6. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!