Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Gáz más kultúrának az ünnepét...

Gáz más kultúrának az ünnepét megemlíteni egy ismerősömnek?

Figyelt kérdés

Pl ha van egy zsidó ismerősöm mondhatom neki hogy boldog hanukát, ha én nem vagyok zsidó vallású?

Vagy boldog hálaadást kívánni, egy amerikai ismerősömnek nem amerikaiként?

2019. júl. 4. 22:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem para.
2019. júl. 4. 22:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fura, én nem tenném. Max. akkor, ha közeli az ismeretség, és már volt téma közöttetek az említett ünnep.
2019. júl. 4. 22:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez inkább sima udvariasság.
2019. júl. 4. 22:53
 4/5 anonim ***** válasza:
36%

Ez nem udvariasság, inkább tolakodás. Honnan tudod, hogy tartja-e az adott ünnepet? Csak azért mert zsidó, vagy amerikai?

Ez kb. olyan, mint amikor én kaptam egy szál virágot a szupermarket pénztárosától anyák napján, mert ránézésre "anya-korú" vagyok, de amúgy nincs gyerekem. Iszonyú tolakodó és bántó gesztus volt, bár bizonyára jó szándékkal tették.

2019. júl. 4. 23:15
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem hálaadást nyugodtan lehet kívánni, az olyan értékű az amerikaiaknál, mint a karácsony, szinte mindenki tartja így vagy úgy. Azon meg talán itthon se sértődik meg senki, ha boldog karácsonyt kívánsz :D

Vallási ünnepekkel viszont sztem óvatosabban, tudd meg előbb, hogy az illető ünnepli-e. Ismertem már olyan mohamedánt, aki a ramadánt nem, de a mi karácsonyunkat megtartotta.

2019. júl. 5. 01:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!