Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Az emberek miért szeretnek...

Az emberek miért szeretnek annyira címkézni politikai nézetek alapján?

Figyelt kérdés
Miért van az, hogy valakit egy-egy dologról alkotott véleménye alapján elkönyvelnek valaminek (libsi, komcsi, stb.), és onnantól kezdve úgy kezelik, mintha az egy csomag lenne, amihez egy csomó olyan dolog társul, amiben az adott illető egyáltalán nem hisz? Miért kell mindenkit azonosítani valakivel? Miért ilyen fontos, hogy legyen egy "mi" vs. "ők" felosztás? Én pl. fogalmam sincs, minek számítok, van, amiben liberális vagyok, van, amiben konzervatív. Miért van az, hogy ha én kritizálom a kapitalizmust, akkor Amerikában egyből rám sütnék, hogy "komcsi"? Mi az a komcsi? Mi köze a kommunizmushoz, amiről Marx és Engels beszélt 170 éve egy könyvben? Mi közöm nekem hozzájuk meg a könyvükhöz? Az miért nem opció, hogy én a jelen folyamatokat nézem és a józan eszemet használom, és nem évszázados identitásokkal azonosulok, hanem arról van egy véleményem, hogy jelenleg min kéne változtatni, hogy fenntarthatóbb legyen a világ?
2019. jún. 15. 18:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Mert így működik az emberi agy, hogy mindenben összefüggéseket keres és címkéz az egyes fogalmakhoz társított szubjektív tapasztalatok alapján. Ez ellen nem igazán lehet tenni, ez egy automatikus folyamat.

Döntési helyzete abban a tekintetben van kizárólag az embernek, hogy a később az illetőről megismert további információk alapján mennyiben hajlandó utólag megváltoztatni ezeket az ösztönös képzettársításokat.

2019. jún. 15. 20:00
 2/4 Atilla1956 válasza:

Nagyon nehéz kérdés.

De, szerintem a kérdésedre a válaszom, az enyém. Sajnos mindenki dobozban él. A dobozok ablakai külömböző méretüek. Ezeken a nyílásokon több-kevesebb fény kerül a lakásba.

A lakásban lévő személyek a fényt szubjektív módon átalakítják, tanult vagy vélt ismereteik alapján.

Egymást alakítják.

A szomszédok, egy másik halmaz elemei is alakítják a másik halmaz elemei elméjét.

Az azonos gondolkodású halmazok elemei uniot alkotnak, ők a különböző pártokra szavazók néptelen vagy népes unioi.

Ezeket gondold tovább....

Minden (szerintem) elmének van egy másik formája, amely nagyon tisztán látja a világ kérdéseít. Ott nincsek pártok, nincsenek előitéletek, stb...ott minden gondolat tiszta, nincs anyagi érdek, csak szeretet van és boldogság.

Atilla

2019. jún. 15. 20:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Az emberek szeretnek címkézni, hogy jobban eligazodjanak a világban és a társadalomban.
2019. jún. 15. 21:43
 4/4 anonim ***** válasza:
#2, Látom nagyon ütős az anyag, küldj nekem is legyszi!!!
2019. jún. 16. 07:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!