Időpont okt. 12. 22:19
Mások szekuláris, ateista, humanista meggyőződésébe kötelező hittan oktatással, és kereszténydemokráciával nem szabad.
Jellemző csúsztatás, hiszen igazi érv nincs.
Kötelező hittanoktatás nincs. Kötelező kereszténydemokrácia sincs. Halloween meg van. :)
(Vesd össze: Magyarországon nincs sajtószabadság - szalagcímben állítja az összes ellenzéki újság.)
@orig: Nincs kötelező hittanoktatás, választhatsz, hogy hittant tanul a gyerek, vagy a pap elvtárs tart neki erkölcstant. (Amiben amúgy ugyanazok a hibbant baromságok vannak, mint a hittan könyvben.)
Sajtószabadság dettó. Lásd Népszabadság, Magyar Nemzet. De leszámolhatod, hogy hányszor nyilatkozott valamelyik kormánypárti fickó ellenzéki újságnak.
Tom Benko - Azt hiszem, mi most trollkodunk kicsit, de talán megbocsátják.
Kénytelen vagyon nem érteni Téged.
Valóban kötelezően választhat a szülő, hogy a gyerek mit tanuljon (hittant vagy erkölcstant). Eddig értem.
De amíg a hittant valóban pap vagy hitoktató tanítja, addig az erkölcstant még véletlenül sem. (Ha te azt is "hibbant baromságnak" tartod, az egy dolog.)
Én nem, de mi van, hogy ha valaki hibbant baromságnak tartja a darwini evolúciós elméletet, amiből vizsgáznia is kell, akkor tiltakozhat a biológia óra ellen, és kiveszi a gyerekét az iskolából, vagy legalább kiveri a balhét?
Hol láttál olyan hibbant kormányt (bal-jobb, mindegy), amelyik exkluzív nyilatkozataival és reklámfelület bérlésével küzd azért, hogy az ellene uszító lapok, médiatermékek életben maradjanak? (Szerintem a reklámipart nem a kormány, hanem az üzlet mozgatja, és válogatja meg, hogy hol hirdet.)
Egyébként mindenkinek joga van ott nyilatkozni, ahol akar. Ezt eddig - rajtad kívül - komolyan senki sem kifogásolta, legalábbis nem tartotta furcsának (bármilyen színű kormány volt). Az általad említett lapok nem tudták eltartani magukat, ezért tönkrementek.
A ius murmurandi pedig a Római Birodalom jogszokása és törvényei szerint a mai napig is mindenkit megillet.
Hogy a halloweenhez is szóljak: A többség érdeke és joga korlátozhatja az egyén jogát. Ezt hívják demokráciának.
Most római jogot húzol elő a kalapból, a múltkor pedig még a Halloween sértette az „emberi méltósághoz való jogod”:DD
Vicces ember vagy te. Közben jól kiokosodtál.
Már korábban is okos voltam, ez nem közben történt. :)
Tehát az talált lenni a problémád, hogy korábban is és most is elhangzott a "jog" szó? És ebből találtad ki, hogy milyen vicces vagyok?
Neked van igazad. - , -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!