Az istenért sem jut eszembe, hogy van az az idióma amit akkor mondasz, amikor valami jó ötlet jut kettő ember eszébe?!
Ket okos ember egyforman gondokodik.
Ez "a nagy szellemek"... a "Two great minds think alike"-bol szarmazik/forditasa.
"Ez "a nagy szellemek"... a "Two great minds think alike"-bol szarmazik/forditasa."
Egyáltalán nem. Hanem a német Große Geister begegnen sich-ből jön (ami ugyanazt jelenti: "nagy szellemek találkoznak").
Volt ám élet az angol nyelv globális kultúrája előtt is.
Ez jóval régebbi szólás, mint az angol nyelv egyetemes befolyása. Korábban Magyarország német kulturális hatás alatt állt, az angol nyelvű befolyás meg csak körülbelül az 1980-as években vált kvázi egyeduralkodóvá.
#7 majdnem, csak a "two" nélkül. :)
#3/#6 köszi, nálam megkapnátok a dupla plusz kezet, mert ez fontos infó :D
Én mpég "Gondolatok, ha találkoznak"-kal is találkoztam szövegben anno.
Én azt hittem, hogy a "Jinx!"-re gondol a kérd. először :D (ez egy régi angol mém/játék: ha valamit ketten egyszerre mondanak véletlenül, akkor gyorsan be kell kiabálni, hogy "jinx!", és aki előbb kiabálja be, az nyer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!