32 évesen,7 évi özvegység után illik még fehér menyasszonyi ruhában esküdni?
Ebben a korban nem visszatetsző, hogy a második házasság megkötésekor is fehér ruhát hord a menyasszony?
(Magától értetődik, hogy nem ugyanazt a ruhát, amit az első esküvőjén.)
Kérdező: Az Irénkéket a szomszédból nem fogod tudni szép szóval meggyőzni.
Utolsó: sosem volt emögött tartalom. Ez egy divat. Nincs köze a fehér ruhának az ártatlansághoz.
"A fehér ruha egyébként a szüzesség jelképe volt eredetileg. A fehér szín többek közt az ártatlanság és a boldogság megtestesülése is."
Kétségtelen, hogy alapvetően egy marketinghadjáratnak köszönhetően terjedt el, ettől még a fehér szín szimbolikája a mi kultúrkörünkben ehhez kapcsolódik.:-)
" Amire Te gondolsz az a párta."
Na jó, ez már tényleg unalmas. Fehér SZÍNről írtam.
"A magyar paraszti hagyományban a fehér elsődlegesen a tisztaság, az ártatlanság kifejezője, és mint ilyen kap jelentőséget a női viseletben. Ezért fehér a palóc menyasszonyi ruha. "
Ez tőled függ. Ha téged úgy neveltek, hogy nem illik és emiatt cikinek éreznéd, akkor így fogsz tenni.
De van aki olyan bohém, hogy képes egy "jelmezt" felvenni esküvőjére, ő meg olyan.
Tégy lelked szerint, amitől nem érzed magad kínosnak. Ha te ezt cikinek érzed, és nem éreznéd magad ettől teljesnek, akkor ne vegyél fel fehér ruhát.
Én amondó vagyok, hogy a szokás a fehér ruha az esküvőn, régen szűzen mentek férjhez ma már nem. A fehér ruha az esküvő szimbóluma. Csak akkor ne vedd fel ha neked a szűziességet is jelképzei, és így neked nem hiteles.
Köszönöm a válaszokat, legtöbbjük értelmes és használható volt.
Kedves utolsó, én soha nem mennék "szűzen" férjhez, mert szerintem "lakva ismerszik meg az ember", és nem szeretnék zsákbamacskát venni.
Ettől függetlenül eldöntöttük, hogy a ruhám hosszú lesz és fehér, a két irígy vénséget meg üsse meg a guta, ha nem tetszik nekik. (Ezt nem én mondtam, hanem a vőlegényem!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!