Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A poligámia, vagy a monogámia...

Csicsikusz kérdése:

A poligámia, vagy a monogámia közül, melyik a jobb és előnyösebb házassági forma?

Figyelt kérdés

saját meglátásom szerint a poligámia. úgy gondolom, hogy ez köthető jobban össze az emberi természettel, de nem tudom mások,a legtöbben mit gondolnak, talán másoknak a monogámia lenne előnyösebb?

érdekelne a véleményetek...

már csak magamból kiindulva tudom, hogy egy nő nem elég a férfinak.

jó, lehet vannak akik le tudják élni az életüket egy feleség mellett is ,úgy, hogy nem csalják meg.

bár ez a rendszer amiben élünk, ezt igyekszik ellehetetleníteni, sárba tiporja az emberi erkölcsöt és a házasság intézményét. a legfontosabb csak az anyagi dolgokkal törődj, vásárolj haszontalan holmikat, drogozz, piázz, kefélj össze vissza, komolyan ennyiből állna az élet?

ha viszont egy olyan világban élnénk ahol nincs ezeket a népességcsökkentő, családromboló szennyet terjesztő média,abortusz, hierarchia, pénz , vagy bármilyen külső befolyásoló hatás alatt az emberi természet, akkor minden bizonnyal hasznos lenne a poligámia.

felerősítené az apákban a családfenntartói kötelességtudatot, ezáltal egy szikla erős erkölcsöt hozva létre, amit a társadalmon belül másoktól is elvár.

nem akarna folyton félrelépni a férj, megelőzhető lenne a nemi betegségek, pl a kormány által létrehozott HIV vírus terjedése.

a családon belül ha az adott anyuka valamiért nem tudná ellátni anyai kötelességét, a többi feleség segítené a gyermekek gondozásában.

lényegében egy sokkal megosztottabb, ezáltal sokkal stabilabb családi hátteret biztosítana a már felnőtt gyermekeknek is.

erősítené az emberrek egymás kölcsönös segítésére alapuló társadalom kialakulását.

a férfiak ,ha akarnak sem tudnak utódokat szülni, gondozni és felnevelni.

igazából a nők sokkal fontosabb részei a társadalomnak ,mint a férfiak, az anyukák biztosítsák a jövő generáció létrejöttét.

magamból kiindulva, engem nem zavar ,ha két nő szeretkezik egymással, valahogy nem érzek féltékenységet, bár tudom vannak férfiak, akiket igen, nekik valóban a monogámia lenne ajánlott.

az emlős állatok világában is a poligámia a hatékonyabb családi rendszer az utódnevelésben a monogámiával szemben.

kérlek ne ítéljetek el emiatt, de én mindig egy olyan feleségről álmodtam, ami tökéletes külsőre és belsőre. legyen szép arcra, legyen formás, de az sem baj ha duci.

én úgy tudnám elképzelni, a poligám házasságot, hogy van egy olyan feleség, amelyik nagyon csinos, a többi pedig csúnyácskább, de ettől függetlenül a családi ügyekbe egyenlő döntési, szavazati, beleszólási jogaik lennének a házastársak minden tagjáinaknak, csak úgy mint a társadalom belül mindenkinek.

a háztartás dolgait minden héten felváltva, az azzal megbízott feleség vezetné.

az intim együttlétet a férjjel minden héten felváltva oldanák meg, egy a család többi tagjától elkülönített helységben.

ezeken a dolgokon érdemes eltöprengeni úgy gondolom, mert ez a rendszer ,ami jelenleg működik, gyűlöletet ébreszt az emberekben egymás iránt, és ki akarja pusztítani a család intézményét, szét akarja bomlasztani a társadalmi kötelékeket, hogy ezáltal irányíthatóbban, manipulálhatóbban legyenek az emberek, hogy aztán korlátlan hatalmat gyakorolhasson rajtuk a kormányuk. ezt nem hagyhatjuk!

2018. márc. 5. 22:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Igen de többnejűség esetén, ha a nemek aránya egyenlő, lesznek férfiak akiknek egyáltalán nem jut nő.
2018. márc. 6. 22:46
 12/13 anonim ***** válasza:
Aztán meg ha az összes feleségét teherbe ejti ugyanúgy nem tud addig újabb utódott leprodukálni magából a férfi sem.
2018. márc. 6. 22:55
 13/13 anonim ***** válasza:
Monogámia: [link]
2019. febr. 26. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!