Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Drága a pizza nem adok borrava...

Drága a pizza nem adok borravalót rendben van így szerintetek?

Figyelt kérdés
1700 Ft egy pizzáért nem sok szerintetek? Ha most még borravalót is számolok majdnem 2000 Ft-ra jön ki egy pizza a Don Pepénél. Szerintetek nyugodt lelkiismerettel feltételezhetem azt hogy don pepénél a pizza árában már benne van a borravaló is? Ti adnátok ilyen esetben amikor kva drágán adják a pizzát?
2017. nov. 23. 20:45
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Nézd nem kötelező borravalót adni...
2017. nov. 23. 20:55
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Nem, a borravalót NEM kapják meg a futárok, hacsak te nem adsz ekik.
2017. nov. 23. 20:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Azért az nem rendelnék piddzát mert az a kupac 300Ftba van . Nem különleges sem klassz , papírvékony géptészta alap olcsó dolgokkal . Egy jó fajta kínai menüt inkább megennék vagy eredeti pizzériába mennék .
2017. nov. 23. 21:01
 4/10 anonim ***** válasza:
66%
a pizza drága , nem kötelező rendelni, nem kötelező borravalót adni sem. De a pizza árában nincs benne a borravaló, sőt a futárok fizuja úgy van kalkulálva hogy úgyis kapnak borravalót
2017. nov. 23. 21:02
 5/10 anonim válasza:
66%

Nem te leszel az egyetlen, aki nem ad.

Én mindig adok 400-500 Ft-ot, ellensúlyozom azokat, akik nem adnak :D De a donpepe pizzák nem érnek ennyit, egyre szarabbak.

2017. nov. 23. 21:09
 6/10 A kérdező kommentje:
Milyen jó pizzériát tudtok miskolcon? ami finom
2017. nov. 23. 21:17
 7/10 anonim ***** válasza:
37%

Ezt csak akkor érdemes elkövetni, ha soha többé nem rendelsz onnan.

Különben a következőbe esetleg beleköp, vagy beletesz valami oda nem illőt.

2017. nov. 23. 21:49
 8/10 anonim ***** válasza:
64%

Nálam ott kezdődik, hogy ha rendelek, rendszerint kártyával fizetek, ha lehet, előre utalással - pl forte. Nekem kevesebb macera, a futárnak meg kevesebb időveszteség, és egyértelmű, hogy azért fizetek kártyával, mert készpénzből annyi biztos (általában semennyi) nincs nálam.

Készpénzesként sem mindig adok, pl ha később érkezik a kiírt szállítási időnél (tíz percekkel nem cseszekedek, de vagy jóval korábban érkeznek ennél, vagy fél óra csúszás alsó hangon), ha bunkózik, satöbbi (vannak ilyenek), szintén bukta, ahogy akkor is, ha megcsörget, felveszem, és kinyom, én meg tudjam hogy ő az, mert más telefont nyilván nem várhatok ismeretlen számról, legalább annyit böfögjön már bele, hogy futár vagyok. Hogy azt meg se említsem, amelyik bepróbálkozik, hogy ugyan menjek már ki a sarokra/le az épület elé/satöbbi, ha ki akarnám tenni a lábam onnan ahol vagyok, elmennék boltba és nem rendelnék.

Lényeg a lényeg, alapvetően készpénzesként borravaló jár mezőről indulnak mindig a sakktáblámon, csak általában lecsúsznak róla.

1700 egyébként szállítási, csomagolási költséggel lassan sajnos átlagos ár egy normális minőségű pizzáért. Nálam pizzaforte, monkey abszolút nyertesek.

2017. nov. 23. 22:51
 9/10 anonim ***** válasza:
51%
Hát erre a könryékünkönr a normál méretű és jó minőségű, normális vastagásgú tésztával és feltéttel rendesen megpakolt pizzák 900 és 1300 ft között mozognak, don pepe esetében a nevet fizeti meg az ember. Amúgy meg nem kötelező adni borravalót
2017. nov. 24. 01:44
 10/10 anonim válasza:
Én ritkán szoktam adni, természetesen nem várja el senki mivel nem kötelező.
2020. dec. 23. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!