Miért a primitívebb identitás kell?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Az idők során (anélkül, hogy idegengyűlölő lennék)észrevettem, hogy, akik "vegyes" családba születnek és például eltérő a kulturális/népi háttér a két szülőnél; akkor ilyen esetben SZINTE bizonyos, hogy az illető család és később a gyermekek azt az identitást/öndefiníciót fogják magukénak tudni, amelyik egyszerűbb, ösztönközpontúbb, adott esetben hitványabb kultúrkörből származik, mint a másik szülőé. Nem kerülne semmibe, adott személynek, ha magyarként élne, nem pedig úgy, hogy ő egy vérbeli "zöldalma", vagy "vadgesztenye". Ez a tanulatlan olvasatlan emberekre hatványozottan jellemző, mivel nem tudják, hogy mit veszítenek vele. Ennek az okaira lenne tippetek, esetleg valami tudományos felfedezés van erre? Válaszaitokat előre köszönöm? Üdv.2017. okt. 29. 19:38
1/9 anonim válasza:
En nem figyeltem meg hasonlot. Nalunk a vegyes gyerekekben sem jon ki az idegengyulolet, kevesbe hajlamosak keresztbe tenni masoknak mint a szuleik.
Nem lehet, hogy ez a kornyezet hatasa? Ha mar az egyik szulo "hitvanyabb kulturkorbol" szarmazik, akkor a gyerek is ugy van kezelve, emiatt nincsenek lehetosegei?
2/9 A kérdező kommentje:
Ezért mondtam először a családot, hogy OTT miért fog dominálni az a kultúra? Mert akkor a gyerekek is egyértemű, hogy azt viszik tovább. Számodra mit jelent, hogy "primitívebb" kultúra? Például, hogy köszönünk-e, ha találkozunk valakivel, vagy rakunk-e ékezeteket, ha kérdésekre válaszolgatuk a neten, vagy átadjuk-e a helyünket a buszon, vagy létre akarunk-e hozni egy világbirodalmat, ahol minden népet a szolgánká teszünk, aki nem tetszik azt meg gázkamrába gyüjtjük gazdasági és faji okokra hivatkozva, aztán 50 évvel később meg elhitetjük a világgal, hogy a mi kultúránk mindenkit befogad, és tárt kapukkal, ajándékcsokrokkal vár minden jobb életre vágyót.
2017. okt. 29. 20:28
3/9 A kérdező kommentje:
Számomra az utolsó a lehető legprimitívebb.
2017. okt. 29. 20:33
4/9 anonim válasza:
Gondold át még egyszer, szerintem.
Nem is értem, hogy milyen tudományos felfedezésre gondolhatsz.
5/9 anonim válasza:
Nem igazán értem a kérdést, csak annyi jött le, hogy a kérdező valamiért nem csípi a németeket :D
6/9 anonim válasza:
A gyerek a kisebb ellenállás felé megy. Ha nem kell tanulni, akkor nem tanul, ha nem kell mosdani, akkor nem mosdik, és így tovább.
7/9 anonim válasza:
Minden rossz forrása az èn. Èn nèlkül nincs rossz. Tehát az öndefiníció ami nem a tömeggel való egysèget támogatja olyan jellemet biztosít ami az egyènnek ès környezetènek rossz. Lelkileg ès anyagilag is. Ha èrdekel bővebben írhatsz privátot.
8/9 anonim válasza:
Előzőhöz: Mert ha az egyén nem különül el a tömegtől, akkor automatikusan bűntelen lesz. Aha.
9/9 anonim válasza:
Nem kiforgatni kell a szavakat hanem megèrteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!