Milyenek emberek a Tiroliak? Hogy néznek ránk magyarokra?
Én sokat járok oda kamionosként, a cégem - az anyacég - eredetileg tiroli firma.
No most, Tirol az nem csak Ausztria, de Észak Olaszország is, Süd Tirol - Alto Adige is.
A nyelv. Gondolom németre gondolsz, én is értek németül - beszélni rossz nyelvtannal beszélem - de amit Tirolban beszélnek, az egy kicsit más, ki kell nyitni a füled rendesen, ha irodalmi németet beszélsz, sőt, Észak - Olaszországban van egy saját nyelvük is, olyan olasz - német keverék.
Amúgy kedélyes, jófej embereknek ismerem őket.
Mindenhol van mindenféle ember, így nehéz ezt megmondani.
Általánosságban a németek toleránsabbak voltak hozzánk, mint az osztrákok, de gyorsan és sokat tud változni a világ.
Tirol az turista övezet, így sokan élnek belőle, ezért a többség barátságos az idegenekhez, ennyit láttam, de nem sokáig voltam ott, csak pár hétig, így nem biztos, hogy teljesen igaz, amit írok.
Szerintem jó hely, de a befogadáshoz az a legfontosabb, mint mindenhol máshol, hogy rendesen tanuld meg a nyelvet és a szokásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!