Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Szerintetek melyik a legszebb...

Szerintetek melyik a legszebb és legdallamosabb magyar népdal?

Figyelt kérdés
2017. márc. 13. 01:56
1 2
 11/17 Melchi85 válasza:
Bús a bús gerlice madár
2017. márc. 16. 07:47
 12/17 RhytePadar válasza:
Szerelem szerelem átkozott gyötrelem. Sebestyén Márta előadásában különösen szép, bár nagyon nehéz dallam, ha a díszítésekkel együtt énekeli az ember. Nem is túl vidám, de nagyon szép.
2017. márc. 18. 09:47
 13/17 JennyR válasza:
Tavaszi szél vizet áraszt! Talán külföldön is legismertebb magyar népdal. Sokan éneklik Japántól Amerikáig! Gondolom, nem véletlen! Még Freddie Mercury is énekli! :)
2017. márc. 18. 12:09
 14/17 anonim válasza:
Tavaszi szél vizet áraszt...
2017. márc. 18. 13:42
 15/17 Annta ***** válasza:
Nekem is a tavaszi szél vizet áraszt. A bölcsiben már énekeljük a gyerekekkel. Csodálattal hallgatják. :)
2017. márc. 19. 14:43
 16/17 anonim ***** válasza:

Azt, hogy melyik a legszebb, legdallamosabb, azt én sem tudnám megmondani, hiszen hatalmas a mi népdalkincsünk!

Mostanában "rákattantam" az öthangú azaz pentaton népdalainkra.. Például a "Repülj madár, repülj"-re, amelynek nemcsak a dallama, hanem a szövege is megkapóan szép. - Nekem... De hosszasan sorolhatnánk más népdalokat is.. Kérdező! Nehéz kérdést tettél föl!

Hála Istennek, bőséges a választék...

Itt küldöm a nekem épp mostanság nagyon tetsző és dúdolgatott népdalt.:

[link]

2017. márc. 21. 19:20
 17/17 anonim válasza:
Szerintem a legszebb magyar népdal a Szép szatmári lányok: https://www.youtube.com/watch?v=yjHMpxae8II
2020. ápr. 26. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!