Davide01 kérdése:
Szerintetek melyik a legszebb magánhangzó?
Figyelt kérdés
Jó tudom elég hülye kérdés és nincs is sok lehetőség ha csak a magyart nézzük de én az összes nyelvre gondoltam tehát melyik magánhangzó hangzik a legszebben szerintetek a világon? :D2015. ápr. 15. 23:15
1/12 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszenek a lengyel és francia nazálisok,
Magyarban meg a magasak. Csipketerítő vagy szitakötő, teniszütő, szuper szavak.
2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm ment a zöld kéz :D
2015. ápr. 15. 23:42
3/12 anonim válasza:
magyarban az ü, azon kívül a japán "う" (u-nak írják, de nem egyezik meg a magyar u-val)
4/12 anonim válasza:
Magyarban az Ő és az Ű, románban (meg még ahol léteznek) az Ă és az Î, és ezek mellett még szeretem a diftongusokat is, az összes létezőt :)
5/12 anonim válasza:
Ja, meg lengyelben és bizonyos cseh dialektusokban van kemény í, amit hátrébb képeznek, mint magyarban. Hasonlót az orosz ы-hez. Nem tudom hol tudnád meghallgatni. Nekem az is borzasztóan tetszik.
6/12 anonim válasza:
És a román az milyen, mihez hasonlít?
7/12 anonim válasza:
Ă - valahol a magyar rövid Á és Ö között
Î - valahol az I és Ü között, mint az orosz Ы
8/12 anonim válasza:
Kb. mint a bolgár ъ akkor.
Köszi.
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek ment nektek a zöld kéz :D
2015. ápr. 16. 01:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!