Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Bolgároknál vajon miért...

Bolgároknál vajon miért alakult így ki?

Figyelt kérdés

Még annak idején hallottam, hogy a bolgárok fordítva bólogatnak. Ez ma hirtelen eszembe jutott. És rákerestem.

Azt hittem, hogy ez téves információ, de kiderült, hogy nem. Vajon miért alakulhatott ez így ki? Van még ilyen valahol? Különben nagyon érdekesnek és különlegesnek tartom. Az ilyenek teszik színessé a kultúrákat.

Szívesen fogadnék bármi információt, vagy akár saját tapasztalatot a témával kapcsolatban.

2010. máj. 4. 12:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Voltam Németországban, és nekem is föltűnt az a villanykapcsolóknál, amit az egyik hozzászóló írt, tehát amikor "föl" van kapcsolva, akkor ott "le"., valamint hogy alacsonyabban vannak fölszerelve, mint nálunk, és az összes dugalj földelt, még a szobákban is :)
2010. máj. 7. 15:26
 12/12 anonim válasza:

Én Bulgáriában élek, tengerparton és igen, fordítva bólogatnak (bólogatunk). De van, hogy ugyanúgy mint a magyarok. De akkor is meglehet érteni, hogy mit akar az illető. Én megtudtam szokni, ha bolgárul beszélnek hozzám "bolgárul" bólogatok, ha "magyarul", akkor magyarul..xD

Amúgy Magyarországon éltem 10 évig, ott születtem, most 13 leszek egy hét múlva. :))

2010. jún. 13. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!