Mikor is szokás enni lencsét? Oké, december 31-én éjfélkor, de akkor január elsején is? És mit esznek szokás szerint december 31-én?
Az en nagyszuleim szerint 31-en azt eszel, amit akarsz, de pontban ejfelkor ne egyel semmit, hanem nyisd ki az ajtot es az ablakot, csinalj egy otperces huzatot, hogy a tavalyi ev kimenjen, es az uj ev bejojjon. Addigra mar elseje van ugyebar, mire becsukod az ajtokat-ablakokat, tehet TILOS szarnyast vagy halat enni, mert a csirke elkaparja a szerencsedet, a hallal meg eluszik a szerencsed. Lencset egesz nap sokat egyel elsejen, mert ahanyat megeszel, annyi sok penzed lesz. Disznoval, hogy diszno szerencsed legyen, vagy marhaval, hogy marha szerencsed legyen.
Egesz elsejen TILOS kivinni barmit is a hazbol, meg a szemetet se (magyarazatra nem emlekszem), es tilos barmit is kifizetni (tehat online se vasarolj semmit). Viszont, amit egesz nap csinalsz, azt fogod csinalni egesz evben. Ha veszekedsz a paroddal, ha szexelsz a paroddal, ha dolgozol, ha iszol, ha... akarmi, azt fogod csinalni egesz evben.
Gondolom, az ilyen hiedelmek tajegysegenkent valtoznak, szoval, mas tajegysegekrol valok talan mast mondanak majd :)
A lencsét konkrétan január elsején esszük.
December 31-én éjfélkor elkezdődik január 1-je, tehát akkor már neki is lehet fogni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!