Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Milyen lehetett egy japán...

Milyen lehetett egy japán hercegnő élete? Milyen nehézségei voltak?

Figyelt kérdés

Egy történetet írok, amiben szerepel egy japán hercegnő is. Azonban az a gond, hogy nem sokat tudok a japán hercegnőkről. Úgy tudom, 12 rétegű kimonot viseltek, rengeteget kellett a sarkukon ülniük (térdelniük), és, hogy abban a szállítóeszközben, amelyben vitték őket (nem tudom a nevét, emberek vitték, a hercegnő pedig odabenn ült, elfüggönyözve) kis hely volt, és ott is térdelniük kellett. Nem tudok semmi tradíciót, se semmi mást, azonban bele szeretném ásni magam a témába. Esetleg valaki tudna nekem mesélni róla, vagy adni egy linket, ahol erről olvashatok?

(Próbáltam keresni, de állandóan csak Japán jelenlegi koronahercegnőjéről találtam infókat, azonban az én történetem nem a jelenkorban játszódik, a tradicionális hercegnők életéről kéne néhány infó)

Előre is köszönöm!

2016. okt. 2. 14:24
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A "hordszék" a szó amit keresel. :)

Az írás esetében fontos tisztázni az időszakot amiről írsz. A feudális japán történelme jó hosszú, és ez alatt átmentek egy csomó technikai, politikai és kulturális újításon. Ha ezt megnézed, a BC bizony a kre. angol megfelelője...azaz Krisztus előtt jó pár száz évvel kezdődött.

[link]

Ezen kívül valóbban realisztikus történetet akarsz írni, akkor egy tényleges hercegnőt válassz, és az ő életének nézz utána.

Ha viszont hasra ütéses alapon dolgozol, akkor egy részről szabad kezet kapsz, más részről viszont ajánlott jól átgondolni hogy ne legyen sértő.

Sok európai/amerikai író ír keleti kultúrákról elég undorító módon, lásd az egy Gésa emlékiratait például.

Nem mutass be egy kultúrát babonásabbnak, szexistábbnak, fejletlenebbnek, kizsákmányolóbbnak, misztikusabbnak mint amilyen.

Olcsó, hatásvadász dolog törzsi varázslókkal. kéjgyilkosokkal és prostikkal benépesíteni az általad elképzelt világot.

EZ olcsó dráma, az elefántcsont toronyban nevelkedett, gyönyörű és szexuálisan kizsákmányolt hercegnő kényszerházassága egy borzalmas sztereotípia amit jó érzésű író nem lovagol meg. Az emberek észreveszik hogyha ennyire a melodrámára mész rá.

Írd úgy, hogy ha egy japán születésű, töriszakos egyetemista elolvassa, akkor ha bár biztos talál hibát, de ne legyen vérig sértve.

2016. okt. 2. 22:47
 2/2 A kérdező kommentje:

Hát, tulajdonképpen fantasy regényt írok, úgyhogy szó nincs a szegény, gyönyörű és kizsákmányolt hercegnő keserédesen romantikus és szenvedős történetéről. :)

Az én történetemben a hercegnő egy darabig tűr, aztán kitör az életéből, mondhatni, fellázad a sorsa ellen, kiáll magáért, és tesz azért, hogy neki tetsző életet éljen. Tudom, erre a való életben talán semmi esély se lenne - de na, azért fantasy.

Pont ezért szeretném beleásni magam egy kicsit a témába, hogy ne legyen tele az egész sztereotípiákkal meg olcsó hatásvadász mozzanatokkal, hogy a környezet, amelyet leírok, tényleg azt az érzést adja, hogy a főszereplő tényleg hercegnő lehetne, nem pedig csak valami lány, aki egy felületesen vázolt palotában él, és tulajdonképpen fogalmunk sincs, mit csinál ott. :)

Köszönöm szépen a válaszod!

2016. okt. 16. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!