A Magyarok többsége miért káromkodik és beszél csúnyám?
Igen, sajnos ez az egyik oka ennek. A másik meg az, hogy olyan környezetbően nevelkednek, ahol ez természetes. Ezért van az, hogyha rászólsz egy kisiskolásra, hogy fogja vissza magát, még téged is kioszt. Megnézném a szüleiket, hogy büszkék e rá. Valószínűleg igen, mert az ilyen gyerekek tudják jobban megállni a helyüket az életben. (sajnos ez a tapasztalat)
Az én gyerekeim (6 és 8 évesek) csendesek, tudják az alapvető dolgokat, köszönnek, ha kell, nem feleselnek, soha nem követelőznek, stb. De ezt nem értékelik. Az óvodában abszolút nem, ott annak jár a dícséret, aki kiossza a társait, ha kell az óvónőt is. Az iskolában már a tanárok értékelik, mert sok a viselkedészavaros gyerek.
Hát ez van, ez egyre rosszabb lesz. A normarendszerünk kezd összeomlani. A mai fiatalok és kisgyerekek sokszor kiszorulnak az utcára, mert anyuka, apuka sokat dolgozik; az emberek fusztráltak, mert kevés pénzből kell megélni. Innen is eredhet az ocsmány beszéd. Nem is szólva, hogy sok fiatalnak a szülei nem nevelték soha a gyereküket. Pedig attól még, hogy valaki sokat dolgozik, nem zárhatja ki a gyereknevelést. Mert, hogy eteti és ruházza, ez a minimum. Az állat is gondozza a kölykét... A nevelés bonyolult folyamat. Ettől (is) lennénk mi különbek.
Ez nem csak a magyaroknál, szerintem már mindenhol probléma.
Mi az hogy a magyarok többsége? Az angol nyelvűek például sokkal nyíltabban és legalább ilyen gyakorisággal káromkodnak, nem hiszem hogy más nyelvben kevesebb lenne a "bazmegek" és a "seggfejek" száma.
Túl nagy problémát nem kell csinálni a káromkodásból. Valaki csak így tudja levezetni a feszültséget. Mennyivel jobb mint verni az asszonyt, alkoholizálni és vandálkodni, nem igaz?
Az a baj, hogy nem tudnak disztingválni. Én is olyan közegben nőttem fel, ahol anyukám sose beszélt csúnyán, apukám is csak ritkán, mindketten tanárok, szóval nyilván nem ők neveltek csúnya beszédre. Egyszerűen kamasz koromban rám is ragadt ez-az. De meg tudom válogatni a szavaimat, mert erre viszont megtanítottak. Tudok kulturáltan beszélni tanárral, főnökkel, boltban, hivatalban, orvosnál, sőt, mostmár gyerekem is van, hát naná, hgoy előtte nem beszélek csúnyán. Viszont amikor a barátnőimmel beszélgetek és valaki olyat mond, ami marhára meglep és ledöbbenek rajta, akkor ki szoktam nyögni hogy "baaaaaaazdmeg".
Szóval nem az a baj, hogy az emberek beszélnek csúnyán is, hanem az, hogy nem tudnak disztingválni.
Amúgy a magyar nyelv a leggazdagabb káromkodások terén :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!