Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Meglehet, hogy az USA. Ban...

Meglehet, hogy az USA. Ban pár évtized múlva dominánsabb lesz a spanyol nyelv, mint az angol?

Figyelt kérdés

Egyre jobban hispanizálódik az usa és ezt több kintlévő embertől is hallottam már.

Forrás:

[link]

2016. szept. 14. 22:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

'Annyi köze van hozzá, hogy az azért hivatalos nyelvnek tekinthető, amin a hivatalokban beszélnek, nem?'

Nem, mert egy nyelv nem attól lesz hivatalos, hogy beszélik a hivatalokban. Mert számtalan olyan példát tudnék neked mondani a történelemből - még a magyarból is - amikor még a hivatalokban sem a hivatalos nyelven beszéltek.

Vagy mondjuk az a nyelv elég "hivatalos"-nak tekinthető, amelyiken a külföldi követségeken a vízumkérelmeket be lehet adni.

És az az angol; nem?

De, ez az angol. És ettől függetlenül nem hivatalos nyelv az USA-ban.

Vagy fordítsuk meg. Van olyan amerikai hivatal, ahol NEM értenek angolul? Ahol NINCS angol nyelvű papír az akármilyen ügyek intézéséhez?

Nincs ilyen, de ettől még mindig nem lesz hivatalos nyelv az USA-ban. Ha le lenne írva pl. az alkotmányban vagy akármilyen törvényben, hogy XY nyelv hivatalos nyelv szövetségi szinten, akkor lenne hivatalos. Addig viszont maximum de facto hivatalos. Tehát nem hivatalos. :)

2016. szept. 17. 22:26
 12/17 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy. Jogilag nem hivatalos, de gyakorlatilag igen.

Mint sok minden más az USA-ban.

A lényeg, hogy úgy működik, mint máshol a hivatalos nyelv, igaz?

2016. szept. 17. 23:47
 13/17 anonim ***** válasza:

'Jogilag nem hivatalos, de gyakorlatilag igen.'

Én is ezt mondtam.

A lényeg, hogy úgy működik, mint máshol a hivatalos nyelv, igaz?

Igen, de ettől nem lesz hivatalos.

2016. szept. 18. 15:29
 14/17 anonim ***** válasza:
2016. okt. 3. 14:52
 15/17 anonim ***** válasza:
Köszönjük utolsó, de nem értem ez, hogy jön ide. Ha az USA hivatalos nyelvéről beszélünk, akkor szövetségi szinten kell érteni. Az egy dolog, hogy bizonyos államokban van, attól még szövetségi szinten továbbra sincs.
2016. okt. 3. 15:13
 16/17 anonim ***** válasza:
Olvasd el esetleg az első mondatot.
2016. okt. 3. 17:21
 17/17 anonim ***** válasza:

'Az Amerikai Egyesült Államokban nincs a szövetségi kormány által meghatározott hivatalos nyelv – az egyes tagállamok önállóan dönthetnek a kérdésről.'

Erre gondolsz? Ez az első mondat, ha jól látom.

2016. okt. 3. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!