Valaki aki már járt Spanyolországban. Milyenek a Spanyol szokások, emberek? (bővebben lent)
Én tavaly nyáron voltam. Hát, annak ellenére, hogy 4 éve spanyolul tanulok, (szóval valamennyire elfogultnak kéne lennem) nincs túl jó véleményem az emberekről. Szerintem elég bunkók voltak, gondolom azért mert turisták voltunk. Mi Magyarországon szeretjük a turistákat, mert örülünk neki, hogy valaki kíváncsi az országunkra. Nekik viszont teljesen természetes, hogy özönlenek oda a turisták és a legtöbbjüket csak zavarják... Nem tudom mennyi idős vagy, de szerintem ha az igazi spanyol embereket szeretnéd megismerni, akkor valami csereprogrammal menj majd oda, talán akkor kedvesebbek lesznek.. Maga az ország nagyon szép, gyönyörű helyek vannak. Az ételek is nagyon jók én pl. imádom a paella-t tenger gyümölcsivel. És azért vannak ott is rendes emberek, de a legvendégszeretőbbek azokon a helyeken voltak, amik nem olyan felkapottak. (Körutazáson voltunk.) Egyébként az pl. igaz rájuk, hogy nagyon sokáig kint vannak éjszaka, akár kisgyerekkel együtt. A kávézók tömve voltak késődélutánonként és a parkokban is rengetegen voltak. Ez pl. nagyon tetszett bennük. Ja, és ilyen 6-7 óra előtt meg kb. kihaltak voltak a városok max. turisták járkáltak, szóval a szieszta az még mindig él. :D Városok közül nekem Bilbao tetszett, mert különleges volt, de mondjuk Bilbao nem a legtipikusabb spanyol város..
Na, most így leírtam ami eszembe jutott, nem tudom, hogy ez nyers szöveg-e vagy nem. :D
A spanyol embereket sem szabad ahhoz mérni, hogyan kezelik a túristákat. A túristák egy része helytelenül viselkedik, nyilván sok helyiben kelt ez ellenérzést, az elsô hozzászóló talán ezzel találkozhatott.
A spanyolok alapvetôen kedves, segítôkész, pozitív hozzáállású emberek. A mindennapi életükben jeelntôs szerepet játszik a többi emberrel való kapcsolattartásuk. Együtt kávéznak, együtt ebédelnek, szeretnek sokat beszélgetni, szeretnek élni.
Spanyolország különbözô területei nem csak az idôjárásban térnek el, más-más népek lakják, akiknek más-más szokásaik és nyelveik vannak.
Katalóniában nagy az igyekezet a katalán nyelv és szokások életbentartására, Barcelonában így mindenütt látni katalán feliratokat, katalánul beszélgetôket.
De a katalánok is beszélnek kasztíliaiul (erre mondjuk mi, hogy "spanyolul"), tehát ha így szólítod meg ôket, akkor ôk is ugyanúgy válaszolnak, meg fogod ôket érteni.
Ha hosszabb ideig maradsz, akkor viszont a katalán nyelv nélkül nehéz boldogulni. Ezen a nyelven folyik általában az iskolai oktatás, és több olyan helyen járhatsz, ahol csak katalánul írt információkat kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!