Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Melyik cigány népcsoport ez?

Melyik cigány népcsoport ez?

Figyelt kérdés
A cigányok egy csoportjára az a jellemző, hogy a nők régiesen öltözködnek (hosszú szoknyát és fejkendőt hordanak, amit általában nem az álluk alatt, hanem hátul kötnek meg, ahogy láttam), és mintha némileg visszafogottabban viselkednének, mint az "átlag" cigányok (csendesebbek, és se a férfiak, se a nők nem öltözködnek, viselkednek olyan kihívóan, mint az "átlag" cigányok, de lehet hogy ezek csak az én tapasztalataim) Ez melyik csoportja a cigányoknak? (csak érdekel, mert nem vagyok annyira tisztában az ilyen dolgokkal, és csak annyit tudok, hogy több csoportra oszlanak a cigányok. A humorizálást, rosszindulatú megjegyzéseket lehetőleg mellőzzék a válaszolók!)

2016. szept. 8. 22:12
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez így nem elég konkrét, de szerintem valamelyik erdélyi cigány népcsoportról lehet szó. Közülük sokan járnak át Magyarországra is, meg még nyugatabbra is, általában vásároznak.
2016. szept. 9. 00:25
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A kedves első válaszolónak igaza van.

Ők az Erdélyi cigányok és "Gáboroknak" nevezik őket Erdélyben.

Én azért ismerem őket mert egy alkalommal együtt utaztam egy családdal Portugáliába, csak ők tudtak magyarul és így elég sokat beszélgettünk a 3 napos út alatt.

Érdekes mert nagyon el válnak a többi cigánytól,egyáltalán nem tartják velük a kapcsolatot.

Náluk a pár választás is szigorúan a csoporton belűl történik,nem vegyűlnek semmilyen más nemzettel vagy más cigányokkal.

Általában bádogos munkákat vállalnak,kovácsok és kereskedők.

A szakma ami a bádogosságot meg a kovácsságot illeti apáról fiúra száll.

Én megkedveltem őket :) és egyáltalán nem volt unalmas az a hosszú út amit velük töltöttem el. :D

2016. szept. 9. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!