Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi a véleményetek a burkinitil...

Mi a véleményetek a burkinitilalmakról?

Figyelt kérdés
2016. aug. 27. 07:19
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:

"de a magyar jogban sehol sincs leírva hogy ne ölj, csak jogilag ellenjavallt."

Jaj, kérdező...

2016. szept. 7. 10:16
 42/62 anonim ***** válasza:
Amit bűntetnek az tilos.
2016. szept. 7. 10:19
 43/62 anonim ***** válasza:

"Kérlek fejtsd ki hogy mit jelent az, hogy laikus állam, mert ez nekem ismeretlen fogalom."

A laikus ugyanaz, mint a szekuláris, csak én szó szerint fordítottam.

A francia államot ugyanis az 1905.-ös törvény óta, vagyis az állam és a vallás(ok) különválása óta "état laïque"-nak nevezik.

Elnézést! :)

[link]

2016. szept. 7. 10:19
 44/62 A kérdező kommentje:

Köszi

Igazából én eddig a szekoláris álam fogalmát se ismerem.

Most próbálom megérteni.

Bocsi ha hülyeséget kérdezek, de akkor a kommunista államok mind laikus államok voltak?

2016. szept. 7. 16:12
 45/62 A kérdező kommentje:
10:19 akkor ártatlannak lenni is tilos? merthogy nem egy esetben büntetnek olyan valakit aki ártatlan.
2016. szept. 7. 18:05
 46/62 Tom Benko ***** válasza:
8%
Nem, a kommunista államok nem voltak laikusak, mert maga a kommunizmus sok tekintetben vallási jellegű, ilyen módon az államot vallási vezetők irányítják.
2016. szept. 9. 00:13
 47/62 anonim ***** válasza:

Tom Benko!

100%-ban igazad van!

2016. szept. 9. 01:28
 48/62 A kérdező kommentje:

Kicsit messzire mentünk a kérdéstől, de engem nem zavar. Remélem mást se.

Merthogy ezekután már bennem az merül fel, hogy akkor a fizika illetve sok más alapvető természettudományok, mint pl. a földrajz is sok tekintetben vallás.

Én pl. nem győződtem meg arról, hogy a föld gömbölyű, hanem csak hiszek benne...

2016. szept. 9. 09:41
 49/62 anonim ***** válasza:

Nos, mert ha magad látod az igaz, vagy csak annak látod,aminek az agyad gondolja? Ennyit a személyes tapasztalatról. Sőt , ha más mondja azt is lehet,csak te hallod,mert igazából senki se mondja,csak az agyad játszik veled..

De néha a valóság komolyan közbeszól,hogy valamiben hiszel,közben meg nem úgy van.

Miért mások a tudományos állítások, mint a hit? Mert,ha van rá lehetőséged ki tudod számolni , le tudod ellenőrizni és neked is az lesz az eredményed, akkor is,ha nem hiszel benne.

Még csak az űrbe se kell kimenni,hogy a föld gömbölyüségét igazolni lásd..

2016. szept. 9. 10:12
 50/62 anonim ***** válasza:

"pl. a földrajz is sok tekintetben vallás.

Én pl. nem győződtem meg arról, hogy a föld gömbölyű, hanem csak hiszek benne..."

Engem sem zavar, ha kicsit elkalandozunk az eredeti kérdéstől, de amit itt írsz, az fából vaskarika.

Azt, hogy a föld gömb alakú és nem lapos, nagyon régen bebizonyították, és fizikailag már egy aránylag fiatal gyermek is felfoghatja, ha megmagyarázzák neki.

Ehhez nem "hit" kell, hanem egy bizonyos mértékű tudás és logika, valamint a dolgok megértése.

A bacilusokat sem "látod" szabad szemmel, mégis tudod, hogy léteznek, mert voltál már pl. náthás, és akkor megértetted az összefüggéseket.

De ettől még a biológia sem lesz "vallás".

2016. szept. 9. 10:13
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!