Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi a véleményetek a burkinitil...

Mi a véleményetek a burkinitilalmakról?

Figyelt kérdés
2016. aug. 27. 07:19
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 szalaiga.bor válasza:
Nagyon helyes. Én a melltartó viselését is betiltanám. :-)
2016. szept. 1. 06:36
 12/62 K...László válasza:
Én nem járok strandra, mert nem akarom, hogy a dagadt testem láttán más rosszul legyen. Akkor ők se menjenek ilyen rozmár jelmezben emberek közé!
2016. szept. 1. 08:04
 13/62 anonim ***** válasza:

"A közterület nem állami terület, amúgy pedig vallásszabadság van."

1.) Nem állami? Hanem milyen? Senki földje, ahol mindenki azt csinál, ami neki tetszik?

2.) Mivel az állam és a vallás 1805.-ben kettévált, Franciaország "laikus állam", ahol vallásszabadság van ugyan (a külön elbírálás alá eső Elzászon kívül az állam nem támogat anyagilag semmilyen egyházat, kivéve a műemlékek tatarozását), kihívó vallási jeleket nem szabadna viselni.

Természetesen nem egy keresztről vagy egy Fatima kezéről készített nyakláncról, fülbevalóról stb. van szó.

Nem is arról, hogy otthon vagy a kultikus helyeken, vallásos magániskolákban mit hordanak az emberek.

Pontosan a közterületekről, állami iskolákról, állami hivatalokban dolgozókról stb. szól a törvény.

Nagyon sokáig azonban a kutyát sem érdekelte, hogy pl. ki milyen ruhát (kendőt, fátylat stb.) hord.

Azóta téma a téma, mióta az iszlám terrorcselekményeket követ el a vallás nevében egy laikus államban.

2016. szept. 2. 09:34
 14/62 anonim ***** válasza:
*1905.-ben, természetesen. Bocs, elírtam!
2016. szept. 2. 09:36
 15/62 anonim ***** válasza:
100%

"kihívó vallási jeleket nem szabadna viselni. "

Ahogy írtam, ezt el tudom fogadni, minden ország olyan törvényeket hoz, amilyet akar, csak akkor tegyék következetesen.

Nemcsak az iszlámnak vannak jellegzetes viseletei: apácák, csuhások, hinduk, szikhek, ortodox zsidók mint könnyen felismerhetőek.

Amíg csak a burkiniről szól a dolog, egyszerű iszlamofóbiáról van szó. Legyenek következetesek vagy legyenek elég tökösek bevállalni, hogy betiltják az iszlámot.

2016. szept. 2. 10:33
 16/62 anonim ***** válasza:

"Nemcsak az iszlámnak vannak jellegzetes viseletei: apácák, csuhások, hinduk, szikhek, ortodox zsidók mint könnyen felismerhetőek."

Sőt, az indiaiak, a buddhista bonzok stb. is.

Csak ők - legalábbis eddig - nem követtek el erőszakos cselekedeteket a befogadó ország ellen.

2016. szept. 2. 10:51
 17/62 A kérdező kommentje:

Kedves Julianna!

Kérlek fejtsd ki hogy mit jelent az, hogy laikus állam, mert ez nekem ismeretlen fogalom.

Köszi

2016. szept. 2. 11:01
 18/62 A kérdező kommentje:

"Csak ők - legalábbis eddig - nem követtek el erőszakos cselekedeteket a befogadó ország ellen."

Ehhez még hozzászólnék.

Javíts ki ha tévedek, de szerintem minden népcsoportban van bűnöző s ők követtek el erőszakos bűncselekményeket.

Inkább a mérték lehet nagyobb, a terrorcselekmény nevű tömeggyilkosság nagyobb mértékű bűncselekmény mint egy vagy néhány ember meggyilkolása.

Ugyanakkor ezt nem "ők" követték el, hanem egy menekülő nép elemei közé beszivárgó magukat menekültnek álcázó terroristák.

Persze az is jogos hogy úgy néz ki jóval magasabb arányban vannak köztük terroristák mint egy átlag menekülő nép között.

De pl. Franciaországban van rá példa, hogy nem ázsiai menekültek erőszakosak a lakossággal csak nem tömeggyilkossági szinten hanem pl. rablással, de a békés életterüket ezzel ugyanúgy csökkentették.

Szóval a kérdésem az, hogy akkor ez a burkinitilalom az adott nép tagja által elkövetett nagyobb mértékű büncselekmény miatt merült fel vagy van valami más oka is?

2016. szept. 2. 11:08
 19/62 anonim ***** válasza:
45%

Nemcsak az iszlámnak vannak jellegzetes viseletei: apácák, csuhások, hinduk, szikhek, ortodox zsidók mint könnyen felismerhetőek."

Sőt, az indiaiak, a buddhista bonzok stb. is.

Csak ők - legalábbis eddig - nem követtek el erőszakos cselekedeteket a befogadó ország ellen.

---------------

Ha az a baj, hogy a muszlimok erőszakos cselekedeteket követtek el, akkor tiltsák be az iszlámot, öljék le mindet, tiltsák ki őket az országból.. stb., ha ezt akarják.

De akkor ne hivatkozzanak arra, hogy a francia állam szekuláris. Akkor mondják azt, hogy nem akarják az iszlámot.

2016. szept. 2. 12:06
 20/62 Tom Benko ***** válasza:

@Julianna:

"Csak ők - legalábbis eddig - nem követtek el erőszakos cselekedeteket a befogadó ország ellen."

De. Csak éppen Szíriából és a környező településekről nagyságrenddel (de lehet, hogy többel is) töben jöttek, és ha a bűnözők aránya meg is egyezik, némileg több a hozzájuk köthető bűncselekmények _száma_. (Amire amúgy kiválóan tud hivatkozni a szélsőjobb propaganda.) De érdemes rákeresni, bárhol, ahol legalább két vallási irányzat jó nagy számban van jelen, és nem elég szekuláris az állam, mindenhol brutális cselekmények vannak.

Csak egy példa: [link]

Van bármelyik vallásra ilyen.

2016. szept. 3. 17:26
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!