Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi a véleményetek a burkinitil...

Mi a véleményetek a burkinitilalmakról?

Figyelt kérdés
2016. aug. 27. 07:19
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 A kérdező kommentje:

mondanám, hogy csak mi nem megyünk oda robbantani azonban úgy tudom, van aki megy oda bombázzni.

igy az ottani európai szokások tiltása még elgondolkoztatóvá is válhat.

2016. szept. 6. 22:19
 32/62 mustafa33 ***** válasza:
Akkor szerintetek elfogadható az is, hogy arrafelé szokás, pontosabban törvényes a megkövezés meg a torok elvágás, lefejezés, ami nálunk nem de ez csak egy kulturális különbség ugyebár. Kösz, nem kérek ebből. Inkább mondjátok, hogy masiniszta vagyok és xilofon. :-P
2016. szept. 7. 00:16
 33/62 anonim ***** válasza:
Masiniszta vagy és xilofon. Mást nem kérsz?
2016. szept. 7. 00:20
 34/62 anonim ***** válasza:
Szerintem nem elfogadható a megkövezés, de ez egy másik kérdés. Csak akkor védem az iszlámot, ha igaztalannak érzem a vádakat. Van benne mit kritizálni.
2016. szept. 7. 00:28
 35/62 anonim ***** válasza:

Na, most olvastam,hogy az Iszlám állam betiltja burkát bizonyos helyeken biztonsági kockázat miatt:)))

Ezzel szerintem megadták az engedélyt a nyugatnak a teljes körű tiltásra..

2016. szept. 7. 07:58
 36/62 anonim ***** válasza:
A burkini még mindig nem burka.
2016. szept. 7. 08:16
 37/62 A kérdező kommentje:
Igen van egy kis kulturális különbség nyugat és az iszlám között. Ott a torokelvágás megengedett és a megkövezés is és az öngyilkos merénylet nyugati országokban. A nyugati világban a halálbüntetés minden formája sokhelyen a tilos, kivéve az iszlám államok bombázása. Az elfogadott.
2016. szept. 7. 09:11
 38/62 anonim ***** válasza:
Kerdezo, amig nem ismersz valamit, addig legalabb ne nyilatkoztass ki rola tenykent dolgokat. A gyilkossag nem megengedett az iszlamban. Az egyik legnagyobb bun. Az hogy emberek mit cselekednek es hogyan szeretnek azt legitimalni, ahhoz az iszlamnak semmi koze.
2016. szept. 7. 09:16
 39/62 Tom Benko ***** válasza:

@mustafa33: Te egy antidemokratikus teokrácia illiberális törvénykezésével érvelsz egy demokratikus, liberális döntés ellen? Yay. Az, hogy Szaúd-Arábiában mit szabad és mit nem törvényileg, semmilyen kapcsolatban nincs egyetlen más állam törvénykezésével sem. Ha mágis, akkor mennyiben különbözik a két állam politikai berendezkedése?

Másrészt pedig érvelési hiba, ha a burkinitilalomtól eljut gondolati sorban a terrorizmus engedélyezéséig, mivel a kettőnek semmi kapcsolata egymással.

2016. szept. 7. 09:28
 40/62 A kérdező kommentje:

9:16 én alapvetően nem vagyok rasszista de iszlamista se. a kérdést is azért tettem fel hogy legyen valami alapom saját véleményt alkotni.

Az öngyilkos merényleteket és a terrort alapjában elítélem.

azonban kezdem azt hinni hogy nincs is akkora nagy különbség az iszlám és a kereszténység között.

mindkettő szerint ölni bűn és nem szabad s mindkettő zászlaja alatt emberek tömkelegét ölték meg.

mellékesem megjegyzem, érdekességkép, a magyar jog nem tiltja az ölést, csak bünteti. de a magyar jogban sehol sincs leírva hogy ne ölj, csak jogilag ellenjavallt.

2016. szept. 7. 10:02
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!