Ti a magyarországi cigányokat, ugyanúgy magyarnak tartjátok?
Ha igen ,miért?
Ha nem,miért?
Ennek egyik kis lépése lehet az is, hogy nem teszünk fel olyan kérdést, hogy a magyarországi cigányok magyarok e.
De szerintem nem azok. Itt élnek,de nem azok.
ha az anyja magyar, apja magyar, nagyszülők azok...nyilván nem mind, és nem teljesen 100%-os, akkor magyar.
ennyi.
Micsoda istentelen kérdés; de teljesen jogos!
Az érdekes, hogy pont ezen gondolkodtam, hogy vajon niért nem láttam a magyar házban, ahova néha járok, ha ingyen program van cigányokat.
Pedig vannak a városban, hallom is őket magyarul beszélni a boltokban, hallom, hogy szépen, magyarul nevelik a gyerekeiket.
Pedig a magyar házba járnak minden másféle félmagyar, és magyarul egyáltalán nem is beszélő emberek.
Ez egy szörnyű igazságtalanság, hogy itt élnek Európában évszázadok óta, és mégsincsenek otthon sehol, csak, ha beolvadnak. Ami biztos, hogy nekik nem jó.
Azt hiszem jobb, ha cigánynak tartjuk őket, vagy magyar cigánynak, erdélyi cigánynak, német cigánynak, angol cigánynak, aszerint, hogy hol él.
Vannak amerikai cigányok is, ők is összetartanak, csináltak filmeket róluk.
Amíg nyíltan le nem parasztozik, és megadja azt a tiszteletet, amit én is neki (meg persze magyar), addig magyarnak vélem. Nem fogok megpróbálni vele angolul beszélni, mintha külföldinek vélném, és ha külföldön összefutunk, akkor váltunk pár szót (magyarul), amikor felismerem.
Élő példák voltak egytől egyig.
De elég ciki volt a repülőn, mikor egy indiai srác ült mellettem, és simán elkezdtem beszélni hozzá magyarul, ő meg csak pislogott mivan. Ezek szerint lehet, hogy rasszista vagyok, mert a külleméből gondoltam, hogy érteni fog. Tudja fene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!