Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A székelyek tárgyként kezelik...

A székelyek tárgyként kezelik a nőket?

Figyelt kérdés
Az exem székely. És mindennek úgy kellett lenni ahogy ő mondja, vagy ha nem addig akaratoskodott amíg el nem érte amit akart...És ha valamire nemet mondtam neki már én voltam a makacs. És ha olyat mondtam ami nem tetszett neki rám csapott nem annyira erősen....És tiltotta hogy más férfiakkal beszéljek... Úgy viselkedett velem mint egy főnök a beosztottal, és sose bókolt,sose dícsért meg akárhogy a kedvére tettem és bókoltam neki...Végül dobtam,mert még abba is belekötött hogy nagy a hasam fogyjak le.... :////

2016. ápr. 19. 09:34
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
Nos igen, a végét sem, én is erdélyi vagyok.Sajnálom, a válaszommal nem sokra mehettél. ^^' Ezt nekem és a figyelmetlenségemnek...
2016. ápr. 19. 18:51
 12/22 A kérdező kommentje:
11-es Semmi baj.:) Amúgy dédnagyapám nekem is Nagyváradról jött át magyarba... Sokszor jártam már Erdélyben, Nagyvárad környékén és csak jót tudok rájuk mondani... Vendégszeretőek,barátságosak voltak...Sok erdélyi ismerősöm is van nagyon aranyosak...
2016. ápr. 19. 19:05
 13/22 anonim ***** válasza:
50%

A szüleit még 50 évvel ezelőtt is magázta sok ember, főleg falun. Az nem számít a nőkkel való viszonyában.

A bókolás, ilyesmi sem falusi, természetközeli viselkedés, miért is tenné, de az sem függ össze a tárgyként kezeléssel.

A szűkszavúság sem. Mit csevegjen, ha van mit mondani, akkor szól. Nem unatkozik, biztos van dolga, ha nincs, talál.

Szerintem egy csomó dolog, amit írsz, nem függ össze sem azzal, hogy milyen a nőkkel, sem azzal, hogy székely. Csak az exedben összejött, ennyi.

Találsz magadhoz valót, nem kell félni. Ő meg biztos egyedül marad, ha nem változik meg.

2016. ápr. 19. 19:19
 14/22 anonim válasza:
Megintcsak 1-es vagyok. :D Köszönöm, hogy ilyen megértő vagy, sajnos sokszor előfordul ez velem.Nagyvárad pedig nagyon gyönyörű város, itt lakok nem annyira messze tőle. :)
2016. ápr. 19. 19:26
 15/22 anonim ***** válasza:
64%

"Az asszony feladata volt, hogy gyermekeket szüljön és neveljen, s a fáradtan hazatérő uráról gondoskodjon.

Ez jól működött így, s csak így tudott jól működni. A férfinek azért volt meg az a kiváltsága, hogy ő dirigál, mert ő volt az - mint már írtam - aki előteremtette azt, ami az élethez kell."

egész leírásodból az jön le, hogy az asszony teremtette meg, ami az élethez kell... a pasi meg csak azt, ami a kajához kell... nem ugyanaz.

2016. ápr. 19. 21:49
 16/22 anonim ***** válasza:
81%
Amilyen székely nőkkel én találkoztam, velük nem nagyon lehet ezt megcsinálni, amit az exed akart :D
2016. ápr. 19. 21:50
 17/22 anonim ***** válasza:

„Hát én sok kis faluban jártam Magyarországon de még ilyennel nem találkoztam.”

Akkor ajánlom figyelmedbe a magyar filmművészet alkotásait, pl. a Körhintát.

2016. ápr. 19. 22:30
 18/22 anonim ***** válasza:
92%
A nővérem exe volt székely, dettó olyan, amit leírtál. Állandóan ellenőrizte a tesómat. Meg pl. a diplomaosztójára kapott egy cipőt az apjától, és beleszólt, hogy minek egy nőnek elegáns cipő, ha csak otthon van és őt várja. Aztán szétmentek mert tesóm dolgozott, a srác meg nem.
2016. ápr. 20. 13:33
 19/22 A kérdező kommentje:

17-es hát nem tudom....Ilyen emberrel még sose találkoztam... Talán nagyon régen normális volt hogy a nőket elnyomták,na de most....ne már... Ennyi erővel egy arabbal is járhattam volna... Nők ha jót akartok messze kerüljétek a székely férfiakat!

Amúgy akinek székely ,vagy székely volt a párja szívesen olvasnám a sztorikat hogy milyenek...

2016. ápr. 21. 07:23
 20/22 anonim ***** válasza:
89%
Van ilyen székely mondás is: „Az asszony nem ember, a sör nem ital és a medve nem játék”.
2016. ápr. 21. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!