Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A barátom roma/cigány, a...

A barátom roma/cigány, a szülei házasságra kényszerítik, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A barátommal lassan 9 hónapja együtt vagyunk. Az én szüleim nagyon kedvelik őt, viszont az ő szülei engem látni sem akartak, mert nem vagyok roma származású. A barátom 20 éves lesz idén, és az ő kultúrájukban szokás ilyenkor már megházasodni, amit most az ő szülei el is terveztek. Megtalálták neki a megfelelő lányt, és ő ez ellen nem tehet semmit.. Mi tévő legyek? Nagyon szeretjük egymást, de a szülei belekényszerítik egy házasságba, egy olyan lánnyal akit nem is ismer. Velem akar lenni, és én sem akarom őt elveszíteni. Hogyan lehet megmenteni egy ilyen kapcsolatot? Bármit megtennék érte és most nagyon kétségbe vagyok esve. :(( Kérlek vegyétek komolyan a kérdésemet, most igazán nincs szükségem kötözködésre... Köszönöm a segítséget!

2016. ápr. 18. 17:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
71%
Ezért hülyék. És nem azért mert cigányok.
2016. ápr. 18. 19:09
 12/23 anonim ***** válasza:
80%
Attól még, hogy szokás, hülyeség.
2016. ápr. 18. 19:22
 13/23 A kérdező kommentje:
Csak sajnos itt nem az én véleményem a kérdés, az nem számít, amit ők mondanak, az lesz :D ....
2016. ápr. 18. 19:24
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Akkor jobb neked az ilyenek nélkül.
2016. ápr. 18. 19:37
 15/23 A kérdező kommentje:
"Ilyenek".. Köszönöm a segítséget ;)
2016. ápr. 18. 20:24
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha te leszel ennek a fiúnak a felesége, akkor ez a nő lesz az anyós, aki most lenéz téged és az apja pedig após, aki ugyancsak ezt teszi. Mivel a fiú a szülei iránti tiszteletből sem fog teljesen velük szembe szállni, ezért van fogalmad arról, hogy mit fognak művelni veled és leendő gyerekkel a nagyszülők? Ezt nagyon gondold át.
2016. ápr. 19. 11:12
 17/23 anonim válasza:
Na megoldódott a dolog? Mi van azóta?
2016. máj. 4. 17:09
 18/23 anonim válasza:

"Viszont azt elítélendőnek gondolom, hogy a család "jóhíre" és a konzervatív hagyományok fontosabbak a gyerekek boldogságánál. "

A legtöbb fidesznyaló is pont ilyen. A "mélymagyar"...

Amit a vezír mond az van.

Egyébként ha ha ha

2016. máj. 11. 19:39
 19/23 anonim ***** válasza:

Ez tényleg borzasztó helyzet, de sajnos te nem igen tudsz mit tenni. Szerintem az nagyon jó, hogy elfogadod: náluk ez a hagyomány. Ha a barátod végül mégis úgy dönt, hogy elhagy és elvesz valaki mást, akkor nem érdemes tépelődnöd, vagy mentegetned őt. Nem téged választ, és ennyi. A lényeg, hogy ez mindenképpen az ő döntése. Persze nem azt mondom, hogy légy közömbös a témával kapcsolatban, csak azt, hogy ne akarj helyette dönteni.

Nem tudom, hogy beválhat-e, de talán kérhetne időt a barátod a családjától. Ő mégiscsak férfi, és úgy tudom, az ő kultúrájában mégiscsak nagyobb befolyása van a saját életére a férfiaknak. Szóval kérjen időt, mert téged még úgysem vesz el 9 hónap után, emiatt nem kell a szüleinek aggódnia. És idővel talán téged is elfogadnak majd, ha tisztelettel fordulsz feléjük. A világ változik, és lehet, hogy ők is elfogadják majd. Ti pedig próbáljatok kiállni magatokért. Remélem minden rendbe jön. :)

2016. máj. 15. 19:52
 20/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm az érdeklődést, de sajnos nem jött rendbe.. :D 10 napja szakítottunk.
2016. máj. 20. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!