A barátom roma/cigány, a szülei házasságra kényszerítik, mit tegyek?
"Viszont azt elítélendőnek gondolom, hogy a család "jóhíre" és a konzervatív hagyományok fontosabbak a gyerekek boldogságánál. "
A legtöbb fidesznyaló is pont ilyen. A "mélymagyar"...
Amit a vezír mond az van.
Egyébként ha ha ha
Ez tényleg borzasztó helyzet, de sajnos te nem igen tudsz mit tenni. Szerintem az nagyon jó, hogy elfogadod: náluk ez a hagyomány. Ha a barátod végül mégis úgy dönt, hogy elhagy és elvesz valaki mást, akkor nem érdemes tépelődnöd, vagy mentegetned őt. Nem téged választ, és ennyi. A lényeg, hogy ez mindenképpen az ő döntése. Persze nem azt mondom, hogy légy közömbös a témával kapcsolatban, csak azt, hogy ne akarj helyette dönteni.
Nem tudom, hogy beválhat-e, de talán kérhetne időt a barátod a családjától. Ő mégiscsak férfi, és úgy tudom, az ő kultúrájában mégiscsak nagyobb befolyása van a saját életére a férfiaknak. Szóval kérjen időt, mert téged még úgysem vesz el 9 hónap után, emiatt nem kell a szüleinek aggódnia. És idővel talán téged is elfogadnak majd, ha tisztelettel fordulsz feléjük. A világ változik, és lehet, hogy ők is elfogadják majd. Ti pedig próbáljatok kiállni magatokért. Remélem minden rendbe jön. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!