Japánba költözés?
Ki hogy viselné?
Apum egy autóipari cégnél dolgozik, és hamarosan költöznünk kell. Nem újdonság a dolog, több mint egy éve tisztában vagyunk vele, de hamarosan - szeptemberben - költözünk ki.
17 éves lányként elég különös lesz a megszokott helyről ez a váltás. A nyelvet majdnem egy éve tanulom, nem mondom, hogy jól megy, de anyával együtt tanulunk, apum jól beszéli már nagyon.
Eddig úgy néz ki angol-japán nyelvű iskolába fogok járni, angolul jól beszélek, szóval a kommunikációval talán nem lesz baj, míg bele nem rázódok a nyelvbe.
Csak igazából furcsa lesz nagyon, a tervek szerint fixen kiköltözünk, Tokio nagyon fura lesz Budapest után. Jártam már én is kinn, de így mégis teljesen más.
Húgom még csak 3 éves, szóval számára kicsit könnyedebb lesz a váltás.
Megértem azt is, hogy anyagilag nagyon megéri, és nincs még egy ilyen lehetőség az életben, de azért így a költözés közeledtével mégis kicsit szomorú vagyok, még bő egy hónap, de az hamar el fog menni nagyon.
Ki miként viselné a dolgot? Azt tervezzük augusztusban még kirándulunk sokat, de akkor is ott lesz a tudat, hogy hamarosan a Föld másik felén leszünk.
Kapcsolattartás régi ismerősökkel, rokonokkal interneten megoldható, de az közel sem ugyanaz mint személyesen találkozni, beszélgetni, idővel gondolom elkerülhetetlen lesz egyfajta " elidegenedés ".
Ki mit tanácsolna, miként lehetne kicsit jobb kedvvel ezt végigvinni?
こんにちは!
Nem tudom, nézed-e még az oldalt, de ha igen, mesélhetnél, mi történt veled ebben a másfél évben? Kint vagytok még egyáltalán? Esetleg írhatnál blogot vagy valamit, hogy milyen egy tinédzser európainak hirtelen a nagy Tokióban. Igazán érdekelne, miként változott meg az életed, azért a Távol-Kelet más hely. Persze csak ötlet volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!